Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Cei mai puțini studenți din ultimii 20 de ani. La Sibiu „lucrurile stau bine”

Cei mai puțini studenți din ultimii 20 de ani. La Sibiu „lucrurile stau bine”

La nivel național, anul universitar începe cu cei mai puțini studenți din ultimii 20 de ani. Conform unui studiu INS, față de 2010, numărul studenților a ajuns la jumătate. Acest lucru, însă, nu se aplică și la Sibiu. Rectorii celor mai importante instituții de învățământ universitar de aici spun că numărul studenților crește. 

Pe fondul declinului demografic, dar și al migrației tinerilor, numărul studenților români care sunt la facultate, în ciclul universitar de studii pentru licență, a scăzut la 377.370 arată cifrele oficiale ale INS, conform edupedu.ro Este cel mai mic număr de studenți din 1998 încoace, iar față de 2010, numărul s-a înjumătățit.

La Sibiu, însă, situația diferă. Numărul studenților de anul I chiar a crescut în ultimii ani.

„La Academie, lucrurile stau bine în privința numărului de studenți. În ultima perioadă, asistăm la o creștere a cifrei de școlarizare. Anul acesta, am avut 300 de locuri la licență, anul trecut 363 comparativ cu cei care au terminat 270-250. Am avut o concurență foarte mare, de 1170 de studenți, cea mai mare concurență din istoria Academiei Forțelor Terestre. Tinerii doresc să se alăture armatei pentru că, poate, nu întâmplător, armata în sondajele efectuate este plasată în primele poziții în topul încrederii”, spune Ghiță Bârsan, rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Și la Universitatea „Lucian Blaga” lucrurile sunt asemănătoare.

„Per ansamblu, lucrurile așa arată la nivel național, dar spre bucuria noastră, în universitate au fost programe și sunt programe la care cifra de studenți de anul I a crescut ceea ce este un lucru foarte bun. Ne dovedește că această relație cu mediul de afaceri din Sibiu este una benefică pentru universitatea noastră. Plus, în ultimul an, creșterea semnificativă a activității de cercetare. Toate aceste lucruri s-au dovedit a fi atractive pentru studenți. Anul acesta este deosebit pentru că avem  un număr destul de mare de studenți de anul I, peste 4300 de studenți la licență și master, la doctorat la fel cifre destul de semnificative: 115 doctoranzi, ceea ce arată că ULBS se dezvoltă într-un mod sănătos”, spune Ioan Bondrea, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

///

Acum 4 ani

Probabil sunt si mai putini absolventi de liceu. Universitatea din Sibiu e salvata de fratii valceni!
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 4 ani

Sa ne zica Bondrea daca nu ii e rusine sa profite de o ordonanta de-a lui Ponta si daca mai vrea sa candideze inca un mandat. Daca va face asta, ULBS e demna de un regim putinist sau erdoganist. In ceea ce priveste numărul de studenți i 2010 erau dublu ca in 2019, asa ca spusele lui Bondrea sunt o minciuna ordinară. P.S: Pe Iordănescu il mai tin sau nu in universitate duoa ce a fost dovedit turnător? A promis rectorul ca il baga in comisia de etică. Rămâne asa sau ne mimnte mai departe?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus