Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu ȋși deschide porțile în acest weekend

Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu ȋși deschide porțile în acest weekend

Imaginile artiștilor fotografi din 41 de țări așteaptă publicul sibian în cadrul ediției din acest an a Salonului Internaţional de Artă Fotografică, an care marchează 20 de ediții neîntrerupte. Evenimentul ȋși deschide porțile  duminică, 6 octombrie 2019, ora 12, la Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei Sibiu.

Ce face Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu pentru a ocupa un loc cu totul deosebit ȋn peisajul fotografiei românești? Răspunsul nu este deloc ușor. Cert este că toate lucrările expuse ediție după ediție conțin gânduri, trăiri, stări intense, cu seva izvorâtă dintr-un adânc strat freatic plin de talent și pasiune.

Frumusețea lucrărilor aflate pe simeze va încânta privitorii atât prin complexitatea compozițiilor, cât și prin efortul artiștilor fotografi de a pune în valoare farmecul și frumusețea vieții. Privite cu ochii sufletului, fotografiile alese trezesc sentimente greu de descris; speranța copilăriei, liniștea senectuții ori culoarea anotimpului devin trăiri efective ce înalță sufletul spectatorului.

Cu ocazia vernisajului va avea loc și premierea celor mai buni autori, moment mult așteptat de către toți participanții. În acest an, printre câştigători se numără 5 români. Între aceștia se află și sibianul Jeno Major, care a obţinut două binemeritate medalii: o medalie de aur și una de bronz.

La a 20-a ediție a salonului sibian, tradiționala secțiune ,,Open” este completată de secțiunile ,,Portrait” și ,,Photo Travel”, cea din urmă  fiind foarte potrivită pentru orașul nostru. ,,Sibiu, oraș turistic recunoscut internațional, singurul cotat cu 3 stele Michelin din România, cunoaște importanța unei perspective fotografice inspirate, fiind un oraș fotogenic și o sursă continuă de material pentru ochiul profesionist al celui din spatele camerei. Secțiunea Travel a Salonului va fi cu siguranță un prilej să vedem și alte destinații turistice percepute prin lentila aparatului de fotografiat, o călătorie vizuală prin lume și locurile sale frumoase. Succes Salonului Internațional de Artă Fotografică 2019! Felicitări organizatorilor pentru consecvența cu care, an de an, oferă publicului o întâlnire cu fotografia ca artă”, a declarat Primarul Municipiului Sibiu, Doamna Astrid Fodor.

Vizitatorii pot admira până în data de 13 octombrie 2019 o varietate largă de fotografii artistice, de la portrete atent elaborate la peisaje magnifice, imagini care surprind  aspecte din viaţa rurală, ori din viața animalelor sălbatice. Salonul poate fi vizitat în mod gratuit în timpul programului Centrului de Informare Turistică, de luni până vineri, între orele 9.00 și 17.00, sau sâmbăta şi duminica între orele 9.00 și 13.00.

Organizat de Fotoclubul ORIZONT şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, evenimentul este finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu, Ministerul Tineretului şi Sportului, precum și de Consiliul Judeţean Sibiu, sub patronajul următoarelor organizații: Fédération Internationale de l'Art Photographique (FIAP), Photographic Society of America (PSA), Global Photographic Union (GPU), International Union of Photographers (IUP), Asociaţa Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus