Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
-1°C

Primăria Sibiu pregătește reparații generale la podul Maria Tereza

Primăria Sibiu pregătește reparații generale la podul Maria Tereza

Primăria Sibiu a semnat joi, 3 octombrie, contractul pentru realizarea documentației în vederea efectuării reparațiilor capitale la podul peste Cibin din dreptul străzii Gladiolelor, numit Maria Tereza sau podul de piatră.

“Continuăm să îngrijim patrimoniul istoric al orașului și vom executa lucrări de reparații capitale la podul Maria Tereza, construit în 1908 cu parapeți și stâlpi ornamentali specifici acelei vremi și păstrați până astăzi. Odată reabilitat, podul va fi o nouă legătură rutieră între cartierele Terezian și Țiglari și centrul orașului, decongestionând astfel celelalte artere. Reabilitarea podului se leagă în mod natural și de amenajarea malurilor râului Cibin prin crearea de piste pentru biciclete, un proiect pe care deja l-am inițiat în sensul obținerii finanțării din fonduri europene.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

În termen de 3 luni firma SC Grafisis SRL Sibiu va preda Primăriei Sibiu documentația necesară pentru contractarea următoarelor lucrări de reparații, rezultate în urma expertizei tehnice efectuate:

  • Repararea carosabilului și a trotuarelor prin refacerea umpluturii, a suprafeței de rulare și a trotuarelor, utilizând piatra cubică
  • Realizarea iluminatului public si arhitectural cu corpuri LED
  • Conservarea elementelor arhitecturale ale podului
  • Protecția sau relocarea retelelor gaz, curent, apa canal, fibră optică
  • Refacerea semnalizării rutiere pe pod
Precizăm că, în selecția proiectantului, Primăria Sibiu a impus condiția ca acesta să aibă experiență în reparația capitală a unui monument istoric, respectiv proiectarea să fie realizată de un arhitect atestat de Ministerul Culturii, condiție pe care firma contractată o întrunește.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Nu era mai simplu sa solicitati ca pe firma sa-l cheme Vladimir ?Deci expertiza tehnica a podului a stabilit ca se impune iluminat LED si inlocuirea asfaltului cu piatra cubica?Nimic despre consolidare?Nimic despre transformarea in pod exclusiv pietonal?Nu va mai ginditi?Discutam totusi despre un pod nu despre o fintina arteziana amplasata la Telefoane.
Raspunde

Gandilaceea

Acum 4 ani

Puteau sa largeasca podul, daca tot se apuca. Sau sa faca unul pietonal si pentru biciclete, in apropiere, ca nu prea e loc sa pui toate pe podul ala.
Raspunde

Vasile Von Vasile

Acum 4 ani

Iote că nu se putea. Știi de ce?
Raspunde

@Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Nu stiu de ce nu candidezi tu la primarie .Vad ca te implici c-am peste tot . Le sti pe toate .
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Dupa cum bine sti n-am domiciliu stabil.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus