Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Președintele Iohannis, la ULBS-50 de ani: „Transformarea Sibiului în centru universitar a fost o bucurie pentru locuitorii orașului”

Președintele Iohannis, la ULBS-50 de ani: „Transformarea Sibiului în centru universitar a fost o bucurie pentru locuitorii orașului”

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu găzduiește în aceste momente ședința festivă dedicată aniversării a 50 de ani de la fondarea instituției.

La eveniment este prezent șeful statului, Klaus Iohannis, precum și sute de invitați și oficiali străini.

iohannis ulbs 2

La începutul ceremoniei, președintele Iohannis a ținut un discurs în care a subliniat importanța universității pentru dezvoltarea orașului. „Transformarea Sibiului în centru universitar a fost un motiv real de bucurie pentru locuitorii orașului. Dorința aceasta a fost ușor de înțeles. Pentru acest lucru mulți s-au străduit.
Chiar dacă e o competiție între noi la ardeleni, spunându-se că orașul Cluj-Napoca este capitala Transilvaniei, îmi face plăcerea să amintesc uneori despre faptul că Sibiul a fost cel puțin capitala adminsitrativă a Transivaniei”, a decarat Iohannis.
Şeful statului a subliniat că educaţia şi cercetarea sunt indispensabile în economia bazată pe cunoaştere, singura variantă care poate permite reducerea decalajelor pe care România încă le are în raport cu UE.

Preşedintele şi-a exprimat dorinţa ca Universitatea "Lucian Blaga" să devină şi mai performantă.

"Pot să spun că am participat la viaţa Universităţii "Lucian Blaga" şi îmi doresc să devină din ce în ce mai performantă şi să sărbătorim încă multe zile frumoase ale universităţii", a afirmat Iohannis, precizând că la această universitate învaţă peste 15.000 de studenţi, iar mediul academic a devenit un "catalizator al dezvoltării oraşului nu doar ca pol industrial, dar şi ca centru de cercetare în multiple domenii".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

7 comentarii

merry cristmas

Acum 4 ani

Cine se ascunde sub cstumatia lui Mos craciun?
Raspunde

realistul

Acum 4 ani

A fost o bucure mai ales pt. cei care aveau atunci camere de inchiriat pt. studenti, iar acum apartamente si garsoniere de inchiriat.
Raspunde

filip

Acum 4 ani

@merry cristmas Un mos care nu daruieste ci primeste cadouri - de exemplu un cadou de la PSD constând in al treilea mandat de rector.
Raspunde

craciunita

Acum 4 ani

Sa speram ca mosul PSD nu-i ia scrisoarea in serios!
Raspunde

Der Konig

Acum 4 ani

Difereta dintre universitatea din Sibiu si cea din Cluj este ca diferenta intre Glamboaca si Manhattan!
Raspunde

dancp2

Acum 4 ani

nu-i adevaratla inceputurile sibiului universitar /drept administrativ,filologie,istorie/erau profesori din sibiu dar si faceau naveta profesori de la ubb cluj. sibiul universitar nu eglimboaca unde te cacai in fundul curtii!
Raspunde

S

Acum 4 ani

Ba cred ca între glamboaca și selimbar, nu exagera.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus