X
FDGR Porr

Câștig pentru FDGR în Consiliul pentru combaterea discriminării: Jurnalist TV și patru invitați, amendați

Jurnalista Andreea Crețulescu dela postul de televiziune România TV a fost amendată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, împreună cu alți patru invitați care au fost prezenți la una dintre emisiunile sale, pentru că au acuzat Forumul Democrat al Germanilor din România că ar fi continuatorul organizației naziste Grupul Etnic German din România.

Totodată, cele cinci persoane au afirmat în cadrul unei emisiuni de acum un an, de pe 31 octombrie 2018, că FDGR-ului i-au fost retrocedate zeci de clădiri în centul Sibiului în valoare de sute de milioane de euro. FDGR a contestat cele afirmate în direct, subliniind că afirmațiile făcute „sunt false și denigratoare”.

Invitații Andreei Crețulescu din platou au fost Ovidiu Zara, Radu Golban, Bogdan Ficeac și Albin Marinescu. Unul dintre aceștia, Albin Marinescu a spus pentru Turnul Sfatului că nu a participat la emisiunea respectivă și că atunci a fost difuzată o intervenție a lui din 2014 în care se exprima vizavi de FDGR. Totodată, Marinescu a precizat că nu va contesta decizia CNCD, deoarece nu are încredere în justiția românească vizavi de FDGR.

Astfel, conform deciziei CNCD, aceștia au fost amendați cu 2.000 de lei. „Consiliul director al CNCD a constatat că afirmațiile din emisiune reclamate de Forumul Democrat al Germanilor (FDGR) ca fiind denigratoare împotriva sa și a minorității germane au caracter de propagandă naționalistă și vizează atingere demnității persoanelor de etnie germană. În cadrul emisiunii menționate mai sus s-a afirmat că FDGR este continuatorul organizației naziste Grupul Etnic German din România și că FDGR i-au fost retrocedate în centrul Sibiului zeci de clădiri în valoare de sute de milioane de Euro, afirmații care sunt false și denigratoare. Decizia luată de Consiliul director al CNCD cu unanimitate de voturi în luna iunie a.c. a fost comunicat abia acum FDGR”, se arată într-un comunicat de presă al organizației.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Elena

  E bine ca au fost amendati, nu se poate sa spui la nesfarsit lucruri neadevarate la tv.. Cum au ajuns unele televiziuni la asa decadere, nu inteleg.
  Amenda mica, zic eu.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Toma

  Nu doar pentru asta ci pentru tot ce difuzeaza Romania TV(si Antena) trebuie inchise imediat!Nu cred ca exista mai multa rautate si minciuna in toate elucubratiile debitate de cele doua haznale.Televiziunea lui Dan Diaconescu era mic copil fata de acestea!Din pacate avem prea multi telespectatori care nu pot face diferenta intre o stire adevarata si una transmisa de cele doua!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Till Eulenspiegel

  Din sentinta civila 2790/28.05.2007:”… In motivarea cererii s-a aratat,in esenta, ca petenta este organizatia reprezentativa a minoritatii germane din Sibiu,motiv pentru care este succesoarea in drepturi a Grupului Etnic German(Deutsche Volksgruppe).” ”… IN NUMELE LEGII HOTARASTE:….. Admite cererea formulata de petentul F D G Sibiu….si in consecinta : – constata calitatea de succesor in drepturi al reclamantului fata de Grupul Etnic German(Deutsche Volksgruppe)…”
  Ceva comentarii(nelalocul lor): In baza acestei sentinte s-a cam retrocedat.Doar FDG Sibiu este mostenitorul GEG nu FDGR,cel putin asta reiese din Sentinta.Probabil ca inscrierea in 1946 a GEG in categoria celor naziste sau filo-naziste a fost o regretabila eroare materiala a unei dactilografe.La urma urmei si alegerile din ’46 au fost corecte,nu-i asa?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Hell-Town

  Multumesc Till Buhoglinda ( pe romaneste)! Ai clarificat lucrurile! Nici n-am stiut ca exista o astfel de sentinta care dovedeste tot…
  Herzlichen Glückwunsch!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact