Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
2°C

Festivalul „Țara Oltului în Produse și Tradiții”. Primarul nu vrea mici și bere

Festivalul „Țara Oltului în Produse și Tradiții”. Primarul nu vrea mici și bere

Festivalul Țara Oltului în Produse și Tradiții va avea loc la finalul acestei săptămâni pe drumul național 1 Bradu - Avrig. Evenimentul promovează tradițiile și produsele locale din zona Țării Oltului alături de ansambluri folclorice și ceaune din carne de porc, oaie și vită. Primarul interzice comercializarea micilor în cadrul evenimentului.

Festivalul Țara Oltului în Produse și Tradiții va avea loc duminică, 13 octombrie de la ora 10:00 până la ora 18:00. Evenimentul se află la cea de-a șaptea ediție, promovând tradiția și produsele localnicilor. Cu alte cuvinte, drumul național 1 Bradu – Avrig, se transformă într-o piața tradițională cu muzică și dans.

sursa: Primăria Orașului Avrig - Facebook sursa: Primăria Orașului Avrig - Facebook

Se vor pregăti mai multe ceaune cu preparate din care de porc, oaie și vită. În cadrul acestui festival nu se vor comercializa deja „clasici” mici cu muștar și bere lângă. Primarul consideră că acest obicei al Românilor nu promovează adevărata tradiție și de aceea insistă în interzicea lor în cadrul festivalului. Vor fi prezenta mai multe ansambluri folclorice din județul Sibiu, care vor anima atmosfera de târg pe parcursul celor opt ore ale festivalului.

„Ne așteptăm la un flux mare de participanți, doar că fiind o piață oamenii vin și pleacă. Cred totuși că în permanență vor fi prezente 700 – 800 de persoane în același timp. Vrem să menținem tradițiile vii și vrem să avem un festival pur tradițional”, declară primarul orașului Avrig, David Dumitru.
sursa: Primăria Orașului Avrig - Facebook sursa: Primăria Orașului Avrig - Facebook

Festivalul Țara Oltului celebrează tradițiile vechi, prin păstrarea meșteșugurilor, precum textilele, ceramica și lemnul. Produsele create de localnici din zona Țara Oltului vor putea fi achiziționate de la tarabele amenajate. De asemenea, se vor comercializa produse tradiționale, precum miere, brânză, carne, murături și bunătății gătite după rețete vechi de gospodinele din zonă. După rețete vechi vor fi pregătite și prăjituri de casă, gogoși, iar curioși pot afla rețetele și modul de preparare al produselor dulci.

Sursa foto principal: Primăria Orașului Avrig - Facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

hop

Acum 4 ani

bravo acestui Primar destoinic !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus