X
RAR ITP masini service inspectie (5)

Jumătate din service-urile auto verificate de inspectorii RAR Sibiu au fost amendate

Inspectorii Registrului Auto Român au amendat în doar cinci zile 35 de service-uri auto, sancțiunile depășind 120.000 de lei.

Registrul Auto Român, prin Departamentul de Supraveghere Piață, a desfășurat în perioada 23-27 septembrie acțiuni de control care au vizat activitatea service-urilor auto din județul Sibiu. Ca urmare a acestor controale, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 120.000 de lei.

”În cadrul acțiunilor de control desfășurate între 23-27 septembrie de Registrul Auto Român au fost verificați 70 de agenți economici care își desfășoară activitatea pe raza județului Sibiu”, anunță reprezentanții RAR de la București, într-un comunicat de presă.

Inspectorii Departamentului Supraveghere Piață au constatat următoarele neconformități:

– lipsa autorizației tehnice de funcționare

– lipsa inspecțiilor finale care să demonstreze conformitatea lucrărilor de reparații efectuate.

Ca urmare a neconformităților constatate, inspectorii Registrului Auto Român au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 120.000 lei.

Reamintim că în urmă cu o lună directorul RAR Sibiu, Ioan Oțetea, a fost reținut de procurorii annti-corupție sub acuzația de luare de mită. Alături de acesta alți doi angajați ai instituției au fost ridicați pentru audieri.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Robert

  Nu.am înțeles articolul. Adică ok…s au constatat niste abateri s au dat amenzi. Ok! Care e ….interesul…motivul…etc…pt care autorul…reamintește ceva in ultimul aliniat?????? Asta e jurnalism??? Ok…faceți …10 articole cu… subiectul trecut…dar apoi daca scrieți despre altceva…. gata… Sa înțeleg că dacă peste …10 ani mai apare ceva despre rar o sa ne reamintească autorul că în ..sept 2019…etc etc???

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cloudfare

  Genul asta de heirup cu amenzi date de RAR e un mare fâs.
  Daca un jurnalist s-ar interesa ar afla ca RAR de fapt nu stie ce suma de bani din acele amenzi e si incasata, nu stie daca amenda e data pe persoana fizica sau juridica, daca RAR are procent catre bugetul propriu din acele amenzi.
  E un fel de munca in zadar avand in vedere ca in legea 82/2000 e prevazut ca desi ei dau amenda 3000 lei, sa zic, care poate fi achitata la jumatate in 48h, ei schimba apoi incadrarea pe legea 2/2001 si dau doar avertisment.
  Aveti curaj sa intrebati RAR de ce nu amendeaza “prin posta” serviceurile auto care au revizia expirata – ca doar au in baza de date proprie data expirarii – nu trebuie sa se duca acolo la service “sa cada la intelegere” cu respectivii.
  De asemenea nu se spune nimic despre Politia Romana sau Politia Locala care sa verifice serviceurile auto daca sunt in legalitate sau nu – pentru ca RAR nu poate sa faca nimic unei persoane fizice care face ce vrea in curtea lui (sau o curte inchiriata)

  Mai avem jurnalisti de investigatie in Romania?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact