Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Facultatea de Drept Sibiu. Conferința Internațională de Dreptul Muncii: „Noile tehnologii, consecințe asupra raportului de muncă”

Facultatea de Drept Sibiu. Conferința Internațională de Dreptul Muncii: „Noile tehnologii, consecințe asupra raportului de muncă”

11-12 OCTOMBRIE 2019

Ediția a IX-a conferinței de dreptul muncii se încadrează în tradiția acestei facultăți de a marca începutul anului universitar cu dezbateri pe teme ce preocupă deopotrivă teoreticienii și practicienii dreptului muncii, angajatorii și salariații.

Actualitatea temei este determinată de dezvoltarea fără precedent a tehnologiilor care produc schimbări majore în raporturile de muncă. Subiecte precum economia colaborativă a platformelor electronice, necesitatea reevaluării conceptelor de „lucrător” și „subordonare”, protecția socială în contractele atipice, transparența condițiilor de muncă, respectarea principiului egalității de tratament, protecția datelor cu caracter personal în sistemul de supraveghere video, mijloacele materiale de probă în contextul noilor tehnologii, mobbingul, bullingul și alte forme de hărțuire morală în era digitalizarii, exercițiul drepturilor colective în contextul digitalizării etc reprezintă preocupări constante ale organismelor naționale și internaționale pentru crearea cadrului normativ optim pentru respectarea vieții private și a libertății personale la locul de muncă.

Conferința constituie un cadru instituțional adecvat schimbului de idei între juriștii specializați în acest domeniu de expertiză și activitate și pentru promovarea soluțiilor de îmbunătățire a legislației muncii în vederea asigurării unui echilibru social. Conferința se desfășoară în parteneriat cu : Academia de ¬Științe Juridice din România Societatea de Dreptul Muncii și Securitate Socială ADESTE - Asociația cadrelor didactice din Facultatea de Drept Sibiu Asociația Facultăților de Drept Latine Baroul Sibiu

Decan, Conf. univ. dr. Daiana-Maura Vesmaș

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus