X
elena si familia ei

O familie cere sprijinul sibienilor: ”Este un chin foarte mare. Din pensia de 704 lei nu îmi permit”

O mamă cere ajutorul sibienilor pentru fiica ei de 33 de ani, bolnavă de sindromul Wilson. Fiica Elena Lăcătuș are diabet și este nevăzătoare, iar anul trecut, în urma operației de scoatere a splinei, au apărut complicații.

1.100 de euro sunt banii de care tânăra are nevoie pentru analize în Germania. La sfârșitul lunii septembrie, medicii i-au spus că în trei săptămâni să strângă banii, amintește mama Elenei. “Au trimis-o la Institutul de Genetică din București pentru a face din nou operația. Trebuie să facă analizele pe care i le cere geneticianul pentru că anesteziștii din țară refuză din cauza celorlalte diagnostice. Analizele respective costă 1.100 de euro și se fac în Germania, în Stuttgart. E un fel de început de cancer”, descrie Viorica Lăcătuș, mama Elenei.

Până în momentul de față, Elena a fost internată de peste 100 de ori în spitalele din Sibiu și Târgu-Mureș.
“La vârsta ei de 33 de ani este un chin foarte mare. M-am săturat. Din 704 lei cât este pensia mea, nu îmi permit. Într-un an am făcut două accidente vasculare din cauza problemelor. Până vine rezultatul mai am nevoie de încă 4.000 de lei să-i cumpăr o proteză”, mai spune mama.

Cei cinci membri ai familiei, dintre care trei nevăzători, se descurcă greu cu banii, având doar două venituri: pensia mamei și ajutorul pentru persoane cu dizabilități al Elenei. “Din acest venit trăim patru persoane, fiecare cu probleme grave de sănătate. Mai am și o nepoată rămasă orfană pe care o cresc de la șase săptămâni. Nu vreau să exagerez, dar cheltuim peste 1.500 de lei lunar doar pe medicamente. Mă descurc foarte greu”, a mai adăugat Viorica Lăcătuș.

Cei care doresc și pot să vină în ajutorul tinerei și familiei ei pot folosi o pot face personal (în Sibiu, pe str. 9 mai, nr 63, etajul 1, apartament 7) sau pot folosi contul în lei RO97RNCB0797120488290001, deschis la BCR Sibiu, pe numele Viorica Lăcătuș.

Adina Torop
Magdalena Ceaușescu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Alex

    Poate era mai ok ca adresa sa fie comunicata in privat celor care cereau asta în mod special. Ori, prin comunicarea ei în articol se lezează intimitatea celor în cauză. Nu degeaba există GDPR tocmai pentru a ne proteja datele personale.

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact