X
lucrari autostrada A1 (1)

Vă deranjează zgomotul produs pe autostradă? Acum e momentul să scrieți autorităților

La întocmirea noilor hărți de zgomot aferente porțiunii de autostradă utilizată și ca variantă ocolitoare a Sibiului, specialiștii susțin că nu au identificat imobile ale căror locuitori să fie afectați de un nivel prea mare de zgomot produs de circulația pe autostradă. Dacă, totuși, sunt astfel de situații, CNAIR așteaptă sesizări.

Peste 5,5 milioane de mașini trec, anual, pe cei 17 km de autostradă care trec prin dreptul intravilanului municipiului Sibiu. Iar cum legea o cere, Compania națională de administrare a infrastructurii rutiere (CNAIR) a întocmit un plan de acțiune pentru reducerea zgomotului generat de traficul rutier. Planul a fost elaborat pe baza unui studiu realizat anul acesta, studiu care în această fază preliminară spune că sibienii nu au probleme cu zgomotul produs de mașinile care tranzitează autostrada. Adică nu au fost identificate zone locuite în care să fie depășită limita maximă de zgomot de 70 de decibeli pe timp de zi/seară, respectiv de 60 de decibeli pe timp de noapte.
”Zgomotul generat de traficul rutier este o combinație între zgomotul produs de motor, eșapament și contactul anvelopelor cu suprafața de rulare. Intensitatea zgomotului din trafic este influențată de o serie de factori, printre care se regăsesc viteza, intensitatea traficului și tipul de trafic, starea tehnică a vehiculelor, condițiile de drum etc. În cazul sectorului de autostradă A1, km 237+432 – km 254+240 (cel aferent municipiului Sibiu – n.r.) nu au fost identificate persoane expuse peste limita de zgomot”, se arată în studiul preliminar elaborat la comanda CNAIR și supus acum dezbaterii publice. Prin urmare, se mai arată în document, CNAIR nu are în vedere derularea unor proiecte care să reducă zgomotul generat de traficul rutier în zona municipiului Sibiu.

Cei care nu sunt de acord cu concluziile studiului preliminar sunt invitați să completeze un chestionar (care poate fi descărcat de mai jos) pe care să îl trimită pe adresa management-zgomot@andnet.ro, până pe 15 octombrie 2019, la ora 16:00. În respectivul chestionar, sibienii pot arăta dacă sunt sau nu deranjați de zgomotul de pe autostradă, perioadele în care este generat disconfortul precum și – printre altele – eventualele observații sau propuneri legate de planul CNAIR referitor la hărțile de zgomot.

Descarcă de aici Chestionarul referitor la zgomotul produs de traficul de pe autostrada

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

10 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  TONE SORIN

  Zgomotul e foarte mare mai ales noaptea ,autoritatile trebuiau sa ia masuri si sa instaleze panouri fara sa trebuiasca sesizate de locuitorii din apropierea autostrăzii dar asa e la noi poate cu câteva reclamații la ministerul mediului se va rezolva mai urgent

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Steliana Niţu

  Ar trebui desfiintat aeroportul! Zgomotul produs de avioane este insuportabil si un veritabil pericol pentru noi, sibienii care vrem sa ne crestem familiile intr-un oras linistit si prosper! Trebuie mutat aeroportul la minim 50 km de Sibiu!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   aeroport = prosperitate

   Doamna Niţu, orasul este prosper si datorita faptului ca are un aeroport. Nu le putem avea pe toate, si liniste si infrastructura si aer curat si industrie si locuri de munca.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anonymus

  este zgomot mereu de la autostrada. au pus cateva panouri in zona podului spre gusterita si in rest dumnezeu cu mila… cum au concluzionat ei ca nu este zgomot? acele panouri trebuiesc puse in zona orasului de la intrare pana la iesire asa cum este in strainatate nu sa trebuiasca oamenii sa faca petitii si sesizari in acest sens…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact