X
3

Se inaugurează pista de biciclete care leagă Cisnădia de Sibiu

Pista de biciclete care leagă Cisnădia de Sibiu, via Cartierul Arhitecților va fi inaugurată mâine, 11 octombrie, anunță reprezentații Primăriei Cisnădie.

Pista de biciclete, care are o lungime de 6,5 km, pornește din zona străzii Sibiului, din Cisnădie și continuă pe partea dreaptă a drumului către municipiul Sibiu, după podul peste Seviș.

2

”Amenajarea pistei pe strada Sibiului la dimensiuni generoase a fost un pic mai dificilă, dar imediat cum a permis spațiul, pista a fost amenajată la o lățime de cel puțin doi metri. Pe traseu au fost construite două podețe, iar traversarea Sevișului a fost realizată pe un podeț separat, ce a fost construit special pentru această pistă de biciclete,” declară Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie.

Podețul care traversează Sevișul este la o distanță de aproximativ zece metri față de podul utilizat în prezent pentru circulația autovehiculelor. Pista de biciclete continuă pe partea dreaptă a drumului, traversarea drumului județean realizându-se înainte de zona Cartierul Arhitecților. Traversarea a fost amenajată sub forma unui semafor acționat cu buton, care va fi precedat pe ambele sensuri de mers de limitatoare de viteză.

pista biciclete

“Acest proiect a fost privit de mulți cu scepticism, dar iatã cã a fost realizat într-un timp scurt, iar acum pista pentru pietoni și bicicliști care leagã Sibiul de Cisnãdie va fi inauguratã. Ea va permite un acces ușor și sigur cãtre și dinspre orașul nostru pentru cei ce nu vor sã foloseascã mașina, și reprezintã o cale de acces importantã și pentru locuitorii din Cartierul Arhitecților”, mai spune Huja.

2

Pista pentru bicicliști dintre Sibiu și Cisnãdie, proiect derulat în colaborare cu Consiliul Județean Sibiu va fi inaugurată vineri, 11 octombrie 2019, la ora 11.00  în prezența primarului orașului Cisnădie, Gheorghe Huja și a președintei Consiliului Județean, Daniela Cîmpean.

foto Primaria Cisnădie

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

18 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   un cisnadian

   Propuneti va rog dumneavoastra domnule “expert” o solutie mai buna, care sa fie insa si fezabila. Sa comentezi doar ca nu e bine sau sa propui SF-uri si fantezii este usor.
   Drumul judetean e foarte circulat, faptul ca pietonii si biciclistii au acces separat e deja un mare castig pentru toata lumea, inclusiv pentru soferi.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    “un cisnadian” , cine pielea mea merge pe jos din Cisnadie pana in Sibiu ? Iar in cazul in care sunt biciclist , nu plec intr-o plimbare din Sibiu catre Cisnadie .. ma duc pana la Dumbrava Sibiului sau muzeul satului , unde nu exista o pista de biciclete … ia raspunde-mi la comentul asta domnule cisnadian

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Biciclist

   Pai daca nu tre scutura din toate cele cand mergi cu 10 km/h care mai e farmecul? Astia n-au auzit de planeitate, zici ca arunca asfaltul si il taseaza cu bocancul. Sunt curios daca si pe asta au facut-o asa.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   sibian … unde sa se largeasca drumul? Ai fost pe acel drum inainte sa postezi aici ? Unde si cum s-ar putea largii acel drum ? Asa ceva nu exista si nu va exista niciodata .

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cori

  Unde este pista de biciclete din zona Str Smărăndescu spre Sibiu. Această pistă este pistă de biciclete? Inaugureaza dalele sau denivelările?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Doamne… se ceartă care să meargă pe drum , biciclist sau pieton ! Și eu vreau să parchez în centru ! Vă rog să ma iertați , nu mai comentez de azi înainte la nici un articol , am să las justiția sa-si faca datoria ! O sa ma lupt pentru dreptul meu , de a veni acasa , pe jos, cu amanta cu mașina sau cu ce vreau eu în altă parte fiindca aici….. Oare de ce am crezut că voi avea parte de dialog? O rezolvare ? O lamurire ?

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ovidiu

  S-au renunțat la lărgirea drumului , pentru că, oricum va începe construcția metroului de la Cisnădie la Sibiu SI lărgirea drumului nu mai avea sens .,

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un cisnadian

  @Calin
  Daca nu va merge nici un pieton pe pista de biciclete nu e nici o problema, pot circula mai lejer biciclistii, si asa poate sa rasufle usurat si “un sibian” ca nu vor fi accidente.
  In realitate mai circula ocazional pietoni catre ferma de la Sevis, unii merg la munca, altii acolo locuiesc.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un cisnadian

  @Calin
  Referitor la ciclisti: sunt destui care fac drumuri mai lungi decat o scurta plimbare pana in Dumbrava Sibiului. Un traseu popular este de exemplu Sibiu-Sadu-Raul Sadului. In weekenduri poti vedea adesea grupuri mici de ciclisti amatori pe drumul judetean. Au fost ani in care si eu am facut drumul Sibiu-Cisnadie cu bicicleta de 10-20 ori.
  Iar ca sofer e foarte “palpitant” noaptea sa iti apara in fata un biciclist nesemnalizat coresponzator, poate si un pic piscat, care se intoarce de la Sibiu catre ferma de la Sevis…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact