Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Business Summit Transilvania: ”Investitorii vor investi dacă văd stabilitate economică”

Business Summit Transilvania: ”Investitorii vor investi dacă văd stabilitate economică”

Sunt doar 70.000 de societăți în țară care sunt pe profit. Guvernul înainte de a trimite în Parlament un proiect de lege ar trebui să consulte segmentele de activitate pe care dorește să le reglementeze prin intermediul legilor adoptate. Nimeni nu te va ajuta dacă tu nu te implici și nu iei inițiativa. România este o țară cu foarte multe oportunități de business, dar oamenii nu lucrează împreună ca ecosistem! Acestea sunt o parte din concluziile Business Summit Transilvania, eveniment organizat joi, în Aula Magna a Universității Lucian Blaga.

”Mediul de afaceri românesc are nevoie de susținere, trebuie ajutat să se dezvolte, să inoveze, să fie permanent informat cu privire la noile practici europene, internaționale. Lipsa de informare, schimbarea legislativă, mediul economic, per ansamblu, influențează comportamentul antreprenorial. Prin acest eveniment dar mai ales prin lansarea cu aceasta ocazie a Patronatului Județean al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Sibiu, al cărui Președinte Executiv sunt, ne-am propus astfel de obiective: informare, susținere, reprezentare. Prezența celor peste 150 de antreprenori la evenimentul Business Summit Transilvania, subiectele discutate, practicile internaționale prezentate, implicarea activă a celor prezenți la eveniment, prin întrebările adresate invitațiilor noștri din paneluri, ne determină să credem că a fost un eveniment de succes”, susține Ciprian Faraon, președintele Centrul INFOBiz, antreprenor și organizator al Business Summit Transilvania.

BST_1

IMM-urile pot schimba fața economiei românești, susține Bianca Tudor, CEO Elite Business Women și organizator Business Summit Transilvania. „Câte firme sunt profitabile în România? Putin peste 70.000, conform datelor Registrului Comertului. Da, sunt 70.000 de firme care reușesc să câștige anual mai mult decât cheltuiesc, majoritatea fiind înregistrate, dupa cum era de așteptat, în București și în orasele mari – Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Constanța. Iar soluția pentru a depăși această situație o constituie, evident, mai multe afaceri mici, profitabile. Cred în potenţialul IMM urilor românești. Sunt de părere că afacerile care rezistă peste ani sunt cele care înteleg nevoia de colaborare nu competiție, dialog cu instituțiile statului și educație antreprenorială încă din școli! La Constanța, EBW este parte din crearea Primului Centru de Antreprenoriat Feminin din Europa, care urmează să fie lansat ca parte din programul Interreg WOMEN IN BUSINESS Danube Region, iată un prim pas pentru educatie antreprenorială” a declarat Bianca TUDOR, CEO Elite Business Women și organizator Business Summit Transilvania.

BST-1

Florin Jianu, fost ministru al IMM, președinte al Consiliului Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a salutat lansarea Patronatului Județean al IMM din Sibiu. ”Vocea patronală este din ce în ce mai ascultată. Întotdeauna când ieșim public ieșim ca vocea întreprinzătorilor, facem analize cu data concrete care justifică o anumită poziție. În România trebuie să pleci de la o masă de antreprenori și asta am încercat să realizăm prin diferite programe, inclusiv prin Startup Nation. Apoi mergi la următorul nivel și ridici media, începi să faci lucruri inovative, scale-up, internaționalizare. A face parte dintr-un patronat înseamnă să nu te simți singur, să ai mai multa putere, să ai acces la networking, informații necesare pentru a te dezvolta. Spiritul asociativ este redus în Romania, dar în continua creștere. Suntem mândri să anunțăm lansarea Patronatului Județean al IMM din Sibiu, care se alătură de astăzi celor aproximativ 100 de patronate teritoriale si sectoriale membre ale CNIPMMR”,  a menționat Florin Jianu.

Deputatul Cătălin Predoiu a transmis un mesaj video în cadrul evenimentului, fiind în ședința care în final a dus la căderea Guvernului Dăncilă. "Atenția Guvernului și a Parlamentului trebuie să fie pe antreprenoriat. Indiferent de fluctuațiile din zona politică, legile aplicate domeniului economic ar trebui să fie mai stabile, mai predictibile. Iar acest obiectiv se poate realiza într-un singur fel: Guvernul înainte de a trimite în Parlament un proiect de lege ar trebui să consulte segmentele de activitate pe care dorește să le reglementeze prin intermediul legilor adoptate. Ori de care ori se legiferează se va produce o ruptură între viața reala, viața economică și percepțiile Guvernului față de aceste domenii, în lipsa unui dialog, în teren, cu asociații, sindicate, organizații" a transmis fostul ministru al Justiției.

Al Kamara, Executive Coach și autor de cărți motivaționale crede că oamenii de afaceri au în România multe oportunități. “România este o țară cu foarte multe oportunități de business, dar oamenii nu lucrează împreună ca ecosistem! Avem nevoie să formăm clustere pentru antreprenori și nu numai, oameni care să se adune în jurul unui scop comun cum este un mediu de afaceri sănătos”.

“România nu poate rămâne în urmă, nimeni nu te va ajuta dacă tu nu te implici și nu iei inițiativa! Investitorii vor investi dacă văd stabilitate economică, dacă văd progres, dacă văd inovație!” declară Tal CATRAN, Accelerators Guru & International Keynote Speaker, Start-Up Ecosystem Builder, TEDx Speaker

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Tonescu

Acum 4 ani

Urmeaza stabilitate PNL !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus