Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

Trif: ”Am avut pe listele de parlamentari persoane șantajabile și trădători de profesie”

Trif: ”Am avut pe listele de parlamentari persoane șantajabile și trădători de profesie”

Președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, spune într-un interviu acordat Turnul Sfatului că decontul după prezidențiale va fi făcut de întreaga echipă, nu numai de președinte. Acesta a evitat să spună dacă își va da demisia după alegerile prezidențiale, în situația în care în județ Viorica Dăncilă va obține mai puțin de 20%.

”Nu este vorba despre funcții în partid, ci despre o echipă care are în componență și trei parlamentari care au responsabilități pe zonele pe care le administrează, o echipă care va munci în această campanie electorală”, a declarat Trif.

Pe de altă parte, liderul PSD Sibiu susține că alegerile anticipate sunt ”o temă falsă” și că prin racolarea Adelei Muntea și a lui Horațiu Marin, ALDE Sibiu s-a întărit cu ”doi trădători”.

A cui e vina pentru care a trecut moțiunea?

A noastră pentru că nu am știut să ne selectăm oamenii și am avut pe listele de parlamentari persoane șantajabile pe care PNL le-a exploatat la maximum, dar am avut și trădători de profesie, ca de exemplu, deputatul sibian Ioan Sitterli, care a ajuns în Parlamentul României pe munca PSD Sibiu și care a votat moțiunea de cenzură. Din cauza acestor lucruri am ajuns să pierdem guvernarea la 5 voturi. Este o lecție învățată, iar PSD nu va mai repeta greșelile din trecut.

Sitterli candidati PSD alegeri locale (57) (Copy) Ovidiu Sitterli a fost ales pe listele PSD și a votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

E o pierdere pentru Sibiu că nu veți mai fi ministru?

Căderea Guvernului PSD este o pierdere pentru românii care așteptau implementarea măsurilor din programul de guvernare. Una dintre acestea, de exemplu, a fost acordarea de vouchere de vacanță, o măsură foarte apreciată de mediul privat, o măsură pe care însă PNL și USR au în plan să o elimine imediat ce vor ajunge la guvernare. Mai mult decât atât, știți bine că, acum trei săptămâni, am decis majorarea voucherelor pentru extrasezon la 2080 de lei de la 1450 de lei începând cu anul viitor. Ce credeți? Vor păstra aceste măsuri cei de la PNL și USR? Vă spun eu că NU! De fapt au spus public chiar ei că vor tăia vouchere de vacanță când vor ajunge la guvernare. V-am dat doar  exemple care descriu dezastrul pe care-l pun la cale cei de la PNL împreună cu USR. Știți bine că atunci când am preluat mandatul, industria turistică avea cea mai mare fiscalitate din Uniunea Europeană.  Acum sectorul turistic din România plătește cele mai mici taxe si impozite din UE: TVA 5%, impozit specific, redevențe zero pentru apele minerale utilizate în turism. În plus, am deblocat proiecte importante pentru turismul din țara noastră și două dintre ele au fost chiar în județul Sibiu. Am semnat contractele de finanțare pentru modernizarea stațiunii Ocna Sibiului și construcția bazei Salvamont de la Păltiniș. Vă reamintesc că imediat ce am ajuns la Ministerul Turismului am reușit să scot România din infringement pe sectorul turistic și astfel țara noastră nu a mai fost în pericol să plătească o amendă uriașă la UE. Acestea sunt doar câteva dintre măsurile pe care le-am luat în timpul mandatului meu. Așadar v-am demonstrat foarte ușor de ce este o pierdere plecarea PSD de la guvernare.

Credeți că vom avea un guvern PNL minoritar sau un guvern tehnocrat?

Oricum ar fi, cert este că va fi un guvern-dezastru. Românii au experiența "guvernului meu" uns de Iohannis de acum trei ani care a reușit performanța să atragă zero fonduri europene, să nu plătească subvențiile fermierilor, să majoreze taxele și impozitele. După această "magnifică" guvernare, 50% dintre români au votat PSD la alegeri. Cât despre un guvern PNL condus de Orban și Turcan cred că acesta va aduce Partidului Social Democrat 60 de procente la următoarele alegeri.

Pot parlamentarii PSD să susțină un guvern minoritar doar pentru a nu avea alegeri anticipate?

Cred că scenariul "alegeri anticipate" este o temă falsă. În ciuda declarațiilor sforăitoare, sunt sigur că, chiar parlamentarii PNL și USR sunt cei care nu-și vor risca scaunele călduțe din Parlament. În plus, declanșarea alegerilor anticipate ține acum de Președintele Iohannis și cele șase partide din spatele domniei sale. O sa vedeți că i-au mințit ca de obicei pe români și că nu vor forța organizarea alegerilor anticipate".

Este pregătită organizația PSD Sibiu de alegeri anticipate?

Organizația PSD Sibiu este pregătită pentru orice bătălie electorală, însă așa cum v-am spus anterior scenariul alegerilor anticipate este o minciună a Președintelui Iohannis și a celor de la PNL și USR.

PSD (4)

Ce șanse are Viorica Dăncilă să ajungă în turul doi al alegerilor prezidențiale?

După ce românii vor retrăi perioada guvernului PDL, atunci când le-au fost tăiate salariile și pensiile, sau experiența cu guvernul Cioloș, cu siguranță candidatul PSD, Viorica Dăncilă, va câștiga alegerile prezidențiale.

Vă dați demisia din funcție dacă PSD Sibiu nu  obține minim 20% la alegerile prezidențiale?

Suntem pregătiți să facem campanie electorală și să comunicăm cât mai clar oamenilor de ce este bine să aleagă candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Nu este vorba despre funcții în partid, ci despre o echipă care are în componență și trei parlamentari care au responsabilități pe zonele pe care le administrează, o echipă care va munci în această campanie electorală și care va avea un singur scop, câștigarea alegerilor și nimic mai mult.

Trif, horatiu marin PSD (5)

Cum vedeți înscrierea în ALDE a fostului prefect, Adela Muntean și a fostului subprefect de Sibiu, Horațiu Marin?

Doi trădători! Erau demult cu armele și bagajele la Alde. Cine trădează o dată va trăda în continuare. Poate că am greșit că le-am acordat încredere, important este că am înțeles destul de repede cu ce fel de oameni avem de a face. Când ești într-o echipă, ești și la bine și la greu. Ei au vânat doar funcții, iar în momentul în care nu le-au mai avut, în loc să vină să muncească  alături de toți colegii din partid au preferat să fugă  la alții pentru niște avantaje personale. ALDE Sibiu a mai luat, la un moment dat, un om de la noi pe care l-a momit cu o funcție în aparatul guvernamental, un om care a părăsit, însă, ALDE imediat ce și-a pierdut funcția oferită cadou. Dacă politica ALDE Sibiu înseamnă își excludă membrii aleși, consilierii locali și primarii și să racoleze trădătorii din alte partide veniți pentru avantaje de moment, ce aș mai putea să le mai urez decât succes in direcția asta?!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Marius

Acum 4 ani

Ptiu, cum v-ati nimerit voi in acelasi partid, tradatori cu pupatori!
Raspunde

Coleg

Acum 4 ani

Ești istorie... Incompetent, arogant, diletant, ignorant... Zero bani! Pa... Sa ti iei și ligaul și caratorul de geanta de la Prefectura I se spune James pupicuristul.
Raspunde

yyy

Acum 4 ani

baeatu' asta traieste intr-un delir continuu. singurul lucru pe care, cica, l-a facut PSD a fost "sa dea". no, nu au dat de la ei ci din imprumuturi; de "facut" ceva din care se produc banii aia "dati" nu se pune problema. ulterior mai trage o data din bong si ne spune: PSD 60%! pardon si maI trage o data si ne spune ca nu isi da demisia, all good la sibiu cu scorul de sub 10%. sa traiesti mah, ca mare bine faci tuturor inamicilor politici ai PSD!
Raspunde

Pepe

Acum 4 ani

Trădător si incompetent esti TU! Toti trădați in functie de interes si de supunere fata de stăpân, doar asta fac slugile puse in functii de conducere. Va lipseste coloana vertebrală si creierul, de asta sunteti pusi acolo.
Raspunde

Mitu

Acum 4 ani

Macar omul e sincer si recunoaste cum e lista lor de parlamentari: ”persoane șantajabile și trădători de profesie”
Raspunde

Teo

Acum 4 ani

Trifule ,pana unde poate merge nesimtirea in politica?Nu-ti dai seama ca esti penibil?Ai profitat de pe urma condamnatului dragnea care s-a inconjurat de o sleahta de fripturisti asemeni tie.Tu vorbesti de verticalitate in politica si in general de caracter?Esti compromis atat tu cat si actuala conducere a PSD,partid care a fost acaparat de un grup infractional ,al carui singur interes era sa scape infractorii de rigorile legii.Trambitati ca ati marit pensii si salarii.Au crescut pensiile si salariile mari, caci cele medii si sub medie(care sunt cele mai multe)au fost mancate de inflatie .Ati umflat aparatul bugetar cu toate pilele,ati dat pensii speciale nemeritate,ati facut bugetul tarii praf, ati luat sperantele romanilor la un viitor aici in tara.Pleaca impreuna cu toate marionetele lui dragnea , unde si-a dus mutu iapa.
Raspunde

Sibian SB

Acum 4 ani

Redacție dragă, deja devine cat se poate de clar ca sunteți fie foarte fascinati de acest lingau psdist, fie cineva are niste beneficii ca sa ii publice fff des aceste interviuri, trif evident fiind un f bun cunoscator al tursimului, al dreptatii sociale si al bunului simț... Așadar poate ne publicati si cine din Turnu sfatului ii aproba povestirile impostorului....? Redacție, haideti sa ne concentram pe ce urmeaza, sa tragem cat mai repede si corect concluziile acestei guvernari super toxice numita psd, grupare mafiota care si-au luat denumirea de partid politic. Haideti sa ne concentram pe corectarea cat mai urgenta a erorilor si ororilor comise de psd, oamenii au avut creierii spălați destui ani, mai bine voi puneti osu ca redacție importanta a unui judet important si corectați ce puteti, ajutati la dezvoltarea României. Nu mai publicati interviuri cu corupți si mincinoși. Sper ca imi publicați comentariul.
Raspunde

CHE GUEVARA

Acum 4 ani

Am mai spus :acest TRIF este mai prost decat prevede programul PSD
Raspunde

Andrei

Acum 4 ani

Asata la cat de redus e, va ramane ultimul om din PSD care stinjge lumina. Inca nu realizeaza ca a ramas fara servici, (nu e deputat sau senator) ca e somer si de maine va trebui sa-sai caute de lucru.
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 4 ani

Din ce altceva se poate alcătuii o grupare infracțională organizată? Vopsită și ascunsă în butaforia vremi tot aia rămâne esența pesede! From Sweden with love!
Raspunde

Toma

Acum 4 ani

Guvern-dezastru mai mare decat a fost cel demis n-are cum sa fie niciodata!Nici daca ar extrage din caciula numele tuturor ministrilor! Ce este sigur este faptul ca majoritatea PSD-ista din parlament se va opune oricarui guvern si oricaror masuri cerute de altii.Asta-i stilul lor de guvernare pe care-l cunoastem foarte bine!
Raspunde

mathias

Acum 4 ani

Lasa -ne lasa ne Trifule go home!!! esti din acelas aluat infect si daunator societatii asa cum este marea majoritate a psd eilor.
Raspunde

Racovita

Acum 4 ani

Domnule Trif, imaturitatea ta politică și a altora ca tine este cea care a dus la rezultatul votului de la moțiune. La experiența cu virgulă care te lauzi trebuia să știi că în primii 3 -3,5 ani din mandat parlamentarii sunt foarte valoroși. Ei nu se pierd din cauza unor orgolii specifice imaturilor. Sitterli a plecat din PSD din cauza umilințelor la care a fost supus. Era normal să facă ce a făcut. Tu ai călcat orice formă de omenie în picioare pentru funcția de comisar general la G de M. Te-ai făcut tehnocrat, ai schimbat tot ce era bun la nivelul județului. ai tratat organizația ca pe un SRL crezåndu-te veșnic. Te-ai înconjurat de habarnişti ca Bichiceanu, Marin și Stanciu, de afaceriști ca Cermonea, Boța și Oțetea sau de oportuniști ca Popa, Muntean A și soțul, Mara și Simți. AI fost dirijat după bunul lor plac de Arcaș și de Terea. Acum ești cu pantalonii în vine și cred că te gândești la cât de vânjoşi sunt băieții care așteaptă rezultatele de la alegeri. Cred ca ei pot prezenta scoruri de peste 20 chiar 30.
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 4 ani

Ați pus cea mai proastă femeie din România ca prim ministru şi vă mirați că şobolanii fug de voi !!!
Raspunde

ALDE

Acum 4 ani

Adunam noi toti tradatorii vostrii :)) Avem nevoie de toate secretarele cu valente de prefecti, cantecacii cu valente de consilieri in agricultura si de avocatii tristi cu valente de subprefect cu gleznutele goale.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus