Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
8°C

ALDE reacționează după acuzele lui Bogdan Trif: Munteanu, Marin și Stoiță reprezintă un plus pentru filială

ALDE reacționează după acuzele lui Bogdan Trif: Munteanu, Marin și Stoiță reprezintă un plus pentru filială

Acuzațiile de trădare lansate de președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, la adresa foștilor săi colegi: Adela Muntean, Horațiu Marin și Traian Stoiță nu au rămas netaxate de către organizația județeană a ALDE.

Fostul subprefect, Horațiu Marin îl acuză pe Trif de trădare, după ce a cerut suspendarea din PSD pentru a fi numit de Dacian Cioloș în funcția de Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu.

Liderul ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, a vorbit despre cum a dus Trif PSD Sibiu de la 36%, la 9%. “Rolul meu este acela de a construi alături de echipa ALDE Sibiu, nu de a-mi folosi energia pentru acuze nefondate, așa cum face domnul Trif. Retragerea sprijinului politic pentru unii consilieri locali s-a făcut în urma unei analize și prin votul Delegației Permanente, acolo unde scorul a fost slab. Spre deosebire de domnia sa, care a scăzut de la 36% la 9%, noi am luat măsuri tocmai pentru revitaliza filiala și pentru a crește la nivelul județului Sibiu.

Doamna Adela Muntean și domnul Horațiu Marin s-au alăturat echipei noastre și sunt convins că vor performa așa cum au făcut și până acum. Dânșii reprezintă un plus pentru filiala Alde Sibiu, prin experiența pe care o au și prin imaginea curată pe care au dobândit-o de-a lungul timpului.

Traian Stoiță nu a părăsit echipa, ci a anunțat că se va retrage din funcția de conducere pe care o are în cadrul filialei, invocând motive personale, legate de cariera artistică pe care o are de mulți ani. Va rămâne însă coordonator al acestei campanii, pentru că nu îl reprezintă fuga din fața unei perioade de muncă”, a declarat Ovidiu Gheorghe Tocaciu, președintele ALDE Sibiu.

Adela Muntean: Nu am trădat pe nimeni, ci am fost dați afară

Adela Muntean, fostul Prefect al județului Sibiu, proaspăt înscrisă în ALDE, a punctat motivele pentru care s-a alăturat acestei echipe: “Am hotărât alături de Horațiu Marin să fac acest pas pentru că aici am întâlnit oameni care respectă principiile esențiale ale unei societăți într-o schimbare continuă , pentru că aici libertatea de opinie și exprimare nu sunt doar garantate, ci și respectate. Nu am trădat pe nimeni, ci am fost dați afară de un personaj din fostul partid de guvernământ pentru că am deranjat deoarece am crezut și credem în forța transparenței deciziilor, în adevărul spus chiar și atunci când acesta nu convine, în importanța împlinirii datoriei până la final. Nu am pus funcția înaintea calității de om si nu mi-am facut niciodată din scaun un scop”.

Horațiu Marin: ”Ultimii trei ani de zile au însemnat în mod clar îngroparea organizației sibiene a PSD”

Horațiu Marin, cel care a ocupat funcția de Subprefect al județului Sibiu, a întregit echipa ALDE Sibiu: “De fiecare dată când viața mi-a dat de ales, am optat pentru seriozitate, pentru demnitate și pentru fidelitate. Din 2003 am activat în cadrul organizației PSD Sibiu, unde am ocupat și anumite funcții de conducere. A fost perioada în care am căpătat experiența care, alături de studiile absolvite si de alți factori, m-a recomandat pentru funcția de subprefect. Am ținut întotdeauna la conceptul de echipă, investind timp și muncă pentru proiectele de care societatea în mijlocul căreia m-am aflat avea nevoie. Ultimii trei ani de zile au însemnat în mod clar îngroparea organizației sibiene a PSD, prin acțiunile mojice ale lui Bogdan Trif, cel care, pe munca noastră, a primit cadou o organizație puternică și, într-un timp record, a dărâmat-o. E cel care și acum afirmă că sunt un trădător. Îmi amintesc anul 2016 când acest Bogdan Trif înaintase o cerere de suspendare din calitatea de membru PSD, președintelui filialei din vremea respectivă, pentru a putea fi numit de către Dacian Cioloș (Guvernul tehnocrat), Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu. Mă întreb acum care dintre noi e trădător. Eu, pentru că am ales să mă alătur unei echipe în care mă regăsesc, prin ideile pe care le împărtășim și prin deschiderea pe care ALDE Sibiu a arătat-o sau Trif, cel care s-a lepădat de PSD pentru a ocupa o funcție, apoi a revenit?

Mă bucur să fac parte din ALDE Sibiu și alături de Adela Muntean, Traian Stoiță și ceilalți colegi, sunt convins că voi reuși să fac lucruri frumoase în continuare.”

Traian Stoiță: ”Legat de Bogdan Trif, (...) omul atâta poate”.

Secretarul coordonator al ALDE Sibiu, Traian Stoiță, a anunțat că intenționează să demisioneze din această funcție: “Mi-am exprimat această intenție întrucât am nevoie de mai mult timp pentru cariera mea artistică, pentru studii și pentru familie. ALDE Sibiu e echipa care mă reprezintă și alături de care sunt convins că voi reuși să aduc realizări comunității sibiene. Voi coordona această campanie până la final, colaborând cu toată echipa județeană, apoi voi face, așa cum am anunțat, un pas în spate. Salut venirea noilor colegi, doi oameni pe care îi prețuiesc, două personalități politice demne ale Sibiului.  Legat de Bogdan Trif, cred că lucrurile nu mai au nevoie de lămuriri: omul atâta poate. El a trădat așteptările sibienilor, românilor și, poate nu e o noutate, a trădat așteptările colegilor lui din organizație. Nu eu, nu Adela Muntean și Horațiu Marin, oamenii care au făcut performanță în Instituția Prefectului. Împreună pentru Sibiu! Împreună pentru România!”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Gabriel

Acum 4 ani

A ti facut ciinste locului unde a ti lucrat , O sa faceti ciinste si locului unde ve ti activa in continuare ! Asta e disperarea lui Trif !
Raspunde

Andrei

Acum 4 ani

Da, asta-i tare: cu Adrian Stoita coordonator, cu nou venitii Adela ( sufllet mare de Rosia ), cu zburdalnicul av. Horatiu, ( fost subtprefect), cu fosti militieni care au stat ascunsi prin poduri la revolutie, cu alti politicieni reesapati de pe la alte partidulete si alti fripturisti, cu siguranta vor strange 2-3% la alegerile locale. Dar vorba aia.... nu conteaza mortu’ ci pomana!!!!!
Raspunde

Teo

Acum 4 ani

Acesti indivizi se cearta pentru impartirea cascavalului ,care a devenit prea mic pentru atatea guri hamesite.Sunt toti o apa si un pamant.Triff un lacheu al condamnatului dragnea iar alde un partid de fripturisti .Au profitat cat au putut,cand au fost la guvernare iar acum isi pun poalele in cap.Vor disparea din politica si nimeni nu-i va regreta.
Raspunde

Acum 4 ani

Trif, Muntean A de la Roșia, Marin H și Stoiță sunt un exemplu de patru nulități ale națiunii române.
Raspunde

CHE GUEVARA

Acum 4 ani

PSD si ALDE=Aceeasi mizerie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus