Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Polițiștii câștigă procesul cu Primăria. 2500 lei daune morale pentru că s-a opus mitingului din ziua summitului

Polițiștii câștigă procesul cu Primăria. 2500 lei daune morale pentru că s-a opus mitingului din ziua summitului

Primăria Municipiului Sibiu a pierdut un prim proces cu Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România „DECUS”, după ce administrația s-a opus organizării unui miting al polițiștilor în ziua desfășurării Summitului UE de la Sibiu, din 9 mai 2018. În sentință se precizează că Primăria Sibiu este obligată la plata a 2500 de lei daune morale și 800 de lei cheltuieli de judecată. ”Admite în parte acţiunea formulată, precizată şi completată de reclamantul Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România „DECUS”. Admite în fond cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenienta asociaţia Evoluţie în Instituţie şi în consecinţă: Anulează decizia de emitere a avizului negativ nr. 9003 emisă la data de 07.02.2019 de către pârât. Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 2500 lei daune morale. Respinge restul pretenţiilor. Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 800 lei cheltuieli parţiale de judecată şi intervenientei suma de 500 lei cu acelaşi titlu!”, se arată în decizie. Primăria Sibiu are drept de recurs.

Primăria Sibiu susține că va apela la toate formele de recurs și consideră că decizia de a da aviz negativ organizării mitingului a fost  bună pentru oraș. ”Municipiul Sibiu va exercita toate căile de atac permise de legislatia în vigoare pentru că Primăria își menține poziția conform căreia a acționat în limitele legii și în acest caz, luând măsurile de siguranță necesare desfășurării în bune condiții a Summitului șefilor de state și guverne din Uniunea Europeană, un eveniment important pentru România și esențial pentru Uniunea Europeană. După epuizarea tuturor căilor de atac, Primăria Sibiu va pune în aplicare deciziile definitive ale instanțelor de judecată”, susține Primăria Sibiu.

Miting cu 5.000 de polițiști

Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România a trimis anul trecut o adresă Primăriei Municipiului Sibiu prin care solicita aprobarea desfășurării unui protest în Piața Mare și Piața Mică. Manifestația care urma să adune 5000 de angajații ai Ministerului Afacerilor Interne, polițiști, ofițeri și subofițeri din penitenciare și alte persoane din structurile de siguranță națională și ordine publică urma să aibă loc pe 9 mai. Întrucât în aceeași zi este programat și Summit-ul UE, municipalitatea a decis să respingă cererea de aprobare a protestului. „Comisia de Avizare a Adunărilor Publice a analizat această cerere și a decis emiterea unui aviz negativ având în vedere faptul că în Sibiu, în data respectivă, se va desfășura Summit-ul Șefilor de State și Guverne din Uniunea Europeană, cât și evenimente conexe în diverse locații. Acest eveniment de importanță europeană și cu participare la cel mai înalt nivel necesită măsuri speciale pentru desfășurarea în bune condiții și în siguranță pentru înalții demnitari care vor participa. Din toate aceste motive, suprapunerea altor evenimente pe desfășurarea Summit-ului nu este posibilă și nici de dorit”, se arată în motivarea de atunci a Primăriei Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

scena9

Acum 4 ani

Primária a procedat foarte corect! Dar nu (si) JUSTITIA!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus