Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Filarmonica de Stat din Sibiu a restaurat două instrumente muzicale din vremea lui Beethoven

Filarmonica de Stat din Sibiu a restaurat două instrumente muzicale din vremea lui Beethoven

Filarmonica de Stat din Sibiu a început stagiunea din 2019 cu o dedicație făcută marelui compozitor Ludvig van Beethoven. Stagiunea a început cu Simfonia a V-a, dirijată de Horia Andreescu și interpretată cu doi timpani din perioada lui Beethoven.

Secția de percuție din cadrul Filarmonici de Stat din Sibiu a venit cu o surpriză pentru publicul sibian. Au restaurat doi timpani din vremea lui Beethoven, instrument muzical cu care a debutat stagiunea de anul acesta. Percuționistul filarmonicii sibiene a interpretat Simfonia a V-a pe timpane restaurate din vremuri de mult apuse.

sursa: Wikipedia sursa foto: Wikipedia

„Am decis să reabilităm două instrumente pentru această stagiune. Este vorba de doi timpani de pe vremea lui Beethoven, erau în instituție, dar erau crăpați într-un colț. Colegii din secția de percuție au avut inițiativa să îi restaureze, am găsit fondurile necesare și am restaurat cele două instrumente, iar percuționistul Crăciun va cânta simfonia pe timpani de pe vremea lui Beethoven acoperiți cu piele de taur, e un element foarte frumos pentru noi”, spune Cristian Lupeș.
Instrumentele muzicale sunt obiecte însuflețite de muzician, toate fiind valoroase. Printre instrumentele inedite deținute de filarmonică se mai numără o celestă, un instrument special și destul de „în vârstă”. Filarmonica din Sibiu este într-un proces îndelungat și interminabil de a îmbunătăți, restaura sau repara instrumente muzicale pentru concertele lor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 713

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus