Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

MAE a emis o atenționare de călătorie în Barcelona

MAE a emis o atenționare de călătorie în Barcelona

Ministerul Afacerilor Externe a emiso atenționare de călătorie în Barcelona, Regatul Spaniei, în legătură cu „mobilizări spontane de persoane” care pot duce la schimbarea graficului oricărui tip de transport public.

„MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, Barcelona, că pot avea loc mobilizări spontane de persoane care determină perturbări ale circulației aeriene, rutiere și feroviare, atât în zona metropolitană a Barcelonei, cât și în regiunea din proximitate. Se recomandă cetățenilor români să se informeze, în prealabil, asupra stării drumurilor la http://infocar.dgt.es/etraffic/, de pe site-urile oficiale ale companiilor feroviare și aeriene la care intenționează să călătorească, precum și de pe site-ul http://www.aena.es”, transmit oficialii de la Externe.

Ministerul mai amintește că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34934181535; +34934334223; +34934340220, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al CetăţenilorRomâni din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Consulatului General al României la Barcelona: +34661547853.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, http://barcelona.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

În ultimele 24 de ore au mai fost emise atenționări de călătorie pentru statul Ecuador în legătură cu „starea de asediu în capitale Quito” și în Regatul Țărilor de Jos în legătură cu protestul fermierilor olandezi, anunțat pentru săptămâna 14 – 20 octombrie 2019.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus