X
telefon la volan sofer sms trafic (23)

Noul Cod Rutier: Câți sibieni au fost prinși folosind telefonul la volan

Intrată în vigoare în urmă cu doar patru zile, noua legislație rutieră prevede amenzi mult mai mari pentru șoferii care sunt prinși folosind telefonul la volan.

Începând de sâmbătă, șoferii prinși cu telefonul în mână la volan pot fi amendați cu 870 de lei. Aceștia pot folosi telefonul la volan, doar dacă sunt staționati, la semafor sau în ambuteiaje.

Polițiștii sibieni au reușit în această perioadă să amendeze câte un șofer pe zi. De la intrarea în vigoare a noii legislații reprezentanții IPJ Sibiu au aplicat în total trei sancțiuni contravenționale.

Două sancțiuni au fost aplicate în baza articolului 36, alin (3) din ordonanţă de urgenţă, care prevede că „în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video.”

Cea de-a treia se referă la la art. 100 alin. 3 lit. H, unde se precizează că „ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier, ori tramvai aflate în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulaţia vehiculelor”. Pentru aceasta din urmă șoferul a fost amendat cu 580 de lei și permisul a fost suspendat pe 30 de zile.

Datele sunt oferite de IPJ Sibiu și se referă până la începutul zilei de astăzi, marți, 15 octombrie.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Iuly Receu

    Nu mai exista soferi cu telefonul in mana de cand cu legea la fel cum nu mai exista coruptie de cand nu mai e PSD la guvernare! Romania se schimba sub ochii nostri de oameni noi!

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact