Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
-1°C

Noul Cod Rutier: Câți sibieni au fost prinși folosind telefonul la volan

Noul Cod Rutier: Câți sibieni au fost prinși folosind telefonul la volan

Intrată în vigoare în urmă cu doar patru zile, noua legislație rutieră prevede amenzi mult mai mari pentru șoferii care sunt prinși folosind telefonul la volan.

Începând de sâmbătă, șoferii prinși cu telefonul în mână la volan pot fi amendați cu 870 de lei. Aceștia pot folosi telefonul la volan, doar dacă sunt staționati, la semafor sau în ambuteiaje.

Polițiștii sibieni au reușit în această perioadă să amendeze câte un șofer pe zi. De la intrarea în vigoare a noii legislații reprezentanții IPJ Sibiu au aplicat în total trei sancțiuni contravenționale.

Două sancțiuni au fost aplicate în baza articolului 36, alin (3) din ordonanţă de urgenţă, care prevede că „în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video.”

Cea de-a treia se referă la la art. 100 alin. 3 lit. H, unde se precizează că „ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier, ori tramvai aflate în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulaţia vehiculelor”. Pentru aceasta din urmă șoferul a fost amendat cu 580 de lei și permisul a fost suspendat pe 30 de zile.

Datele sunt oferite de IPJ Sibiu și se referă până la începutul zilei de astăzi, marți, 15 octombrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Iuly Receu

Acum 4 ani

Nu mai exista soferi cu telefonul in mana de cand cu legea la fel cum nu mai exista coruptie de cand nu mai e PSD la guvernare! Romania se schimba sub ochii nostri de oameni noi!
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

in 10 min. poti sa vezi min. 10 soferi cu telefonul in mana...oare cum de politistii nu-i vad...??? sau poate nu vor sa-i vada...
Raspunde

Anonymus

Acum 4 ani

praf in ochi... este plin de soferi cu telefoanele in mana chiar daca s-a dat legea...
Raspunde

Misu

Acum 4 ani

Oare cati polițiști vor fi amendați in baza acestei legi?
Raspunde

Constantin

Acum 4 ani

Nici unul
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus