Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-1°C

VIDEO Liberalii sibieni s-au filmat ”furând” startul în campania pentru Iohannis. Cei de la ALDE s-au fotografiat

VIDEO Liberalii sibieni s-au filmat ”furând” startul în campania pentru Iohannis. Cei de la ALDE s-au fotografiat

Lansarea campaniei pentru alegerile prezidențiale a fost un moment pe care politicienii sibieni au simțit că trebuie să îl fructifice și în mediile de socializare. Mai ales prin Facebook-ul văzut drept o lejeră unealtă de ajuns la electorat, politicienii și-au postat fotografii ori s-au filmat în direct. Chiar dacă încălcau, mai mult sau mai puțin grav, legea.

”Start campanie – zero zero zero” sunt cele două replici dintre deputatul Constantin Șovăială și viceprimarul Tiberiu Drăgan, ambii liberali, surprinse în primele imagini transmise în direct pe pagina de Facebook a celui din urmă. Transmisia a debutat cu câteva minute înainte de miezul nopții dintre vineri și sâmbătă. Cu câteva minute înainte de startul oficial al campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, cu alte cuvinte, alegeri în care liberalii au pornit să lipească primul afiș electoral al lui Iohannis în Sibiu. Încrezători și plini de voioșie, liberalii au ajuns la spațiul de afișaj electoral amenajat vizavi de sediul Teatrului ”Radu Stanca” și cu câteva minute înainte de miezul nopții, care ar fi marcat debutul campaniei. Fapt remarcat de unul dintre liberali care îndeamnă ”ia uitați-vă la ceas” înainte de lipirea primului afiș. ”Mai sunt patru minute”, se aud voci, urmate de cea a viceprimarului Tiberiu Drăgan. ”Mai stați patru minute, mai stați, să fim...”, îndeamnă acesta. Îndemnul lui are ecouri în rândul celor asistă. ”Căci cine știi cine ne filmează, mai știi?”, se aude o altă voce, căreia îi răspunde, râzând, viceprimarul Sibiului. ”Eu filmez, în direct... Eu sunt în direct”, spune Tiberiu Drăgan, în timp ce deputatul Constantin Șovăială dă indicații asupra modului de amplasare al primului afiș electoral cu Klaus Iohannis în Sibiu. Afișul este în cele din urmă prins în cuie, transmisiunea în direct încheindu-se cu un alt sfat dat lui Răzvan Pop, care probabil tocmai publica o fotografie de la acțiunea electorală. ”Nu posta și ora, Răzvane!”.

Câte trei, că este de unde

Și reprezentanții ALDE Sibiu au ținut să împărtășească pe Facebook a campaniei electorale, cu atât mai mult cu cât liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se afla la Sibiu în respectiva perioadă. De altfel, Popescu Tăriceanu a și remarcat activitatea on-line a liberal-democraților sibieni. ”Tu ești cea care a lipit afișe aseară?”, a întrebat o colegă de partid în cursul zilei de sâmbătă. Respectiva colegă de partid s-a lăsat fotografiată în noaptea de vineri spre sâmbătă în timp ce lipea afișe cu Mircea Diaconu. Câte trei pe fiecare panou de afișaj, deși legea spune că pe fiecare panou, fiecare candidat este promovat prin câte un singur afiș.

Nici cei de la PMP Sibiu n-au ținut cont de astfel de îngrădiri și au lipit câte două afișe. Doar că nu s-au mai fotografiat făcând asta.

”Să dai frumos în poze”

La nici 500 de metri de locul în care s-au oprit liberalii, transmisiune live a făcut și Dan Barna, cel care tocmai își lansase candidatura pentru prezidențiale în Piața Mică a Sibiului. Potrivit contorului Facebook, transmisiunea sibianului care candidează din partea USR PLUS la președinția României a început la un minut după miezul nopții. Tot într-o atmosferă plină de veselie și optimism. ”Dane, tu tre` să dai frumos în poze”, este îndemnat sibianul care candidează pentru fotoliul ocupat acum tot de un sibian. ”Bună seara, România! Sibiu, ora 12:00. Începe campania electorală care va duce candidatul Alianței USR PLUS la Cotroceni. Sunt Dan Barna și lipesc primul afiș în centrul Sibiului din această campanie electorală. Ne facem bine împreună!”, a recitat amplu Dan Barna după care, în aplauzele celor prezenți, a lipit primul său afiș electoral. ”Barna, președinte!” au început a scanda susținătorii. ”Din acest moment, în toată țara, colegii mei din USR și PLUS așează aceste afișe pentru ca românii să știe că există o speranță. Putem fi fericiți în România!”, s-a întors Dan Barna către cameră. ”Suntem în live”, s-a mai adresat el soției sale, venită să îl susțină cu aplauze de aproape.

După încheierea transmisiunii, Barna și-a ”vandalizat” propriul afiș. ”Cu respect, pentru sibieni”, a semnat el lângă imaginea sa.

Pe pagina de Facebook a PSD Sibiu nu apare nicio referire la startul campaniei electorale pentru prezidențiale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Din septembrie gem panourile publicitare de Iohannis,Barna si Dancila si dvs faceti reportaje despre start furat cu 5 minute?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Victoras

Acum 4 ani

Rezulta ca cei din PNL cunosc legea. Au asteptat 4 minute, si au lipit afisul. Unde e problema?
Raspunde

Ionut1595

Acum 4 ani

Iohannis nu are nevoie de afise in Sibiu! Barna e bine ca se prezinta , ca sa stie lumea cine e.
Raspunde

blabla

Acum 4 ani

Daca astia incalca regulile (si chiar legile) pentru maruntisuri din astea, ca sa nu mai stea cateva minyute, sau sa puna un singur afis, iti dai seama ca "fentatul" le-a intrat deja in sange, si nici macar nu au castigat. Cu ce naiba dovedesc ca sunt mai buni decat "ceilalti" ?
Raspunde

un sibian vero

Acum 4 ani

Pai aiai de la ALDE e ploada lu Tocaciu, presul de la ALDE SIBIU. Deaia apare in poza ca incearca sa o bage tacsu la inaintare doar doar so lipi ceva functie si de Cosanzeana asta, ca in rest e ca brusturele, profitand de vizita lu Motocicleanu la Sibiu!!!Apropos da actorasul de mana a treia unde l-ati uitat la pornirea campaniei, care o faceti pt domnia sa!!!Isi dormea somnul de veci, pardon de frumusesete si inspiratie, sau nu e de nasu lui sa isi inceapa campaniaia alaturi de lipitoarele lui?!?!
Raspunde

Ileana Violeta

Acum 4 ani

Barna și-a semnat afisul! :)) ce penibil...
Raspunde

Marc595

Acum 4 ani

Lupii tineri rezuma perfect ceea ce conteaza pentru ei: sa dea bine in poze.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus