X
rector ulbs sibiu ioan bondrea (7)

Rectorul ULBS, despre prezența instituției în top 300 universități din Europa de Est și Asia

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a fost cuprinsă în topul celor mai bune 300 de universități în clasamentul întocmit de compania Quacquarelli Symonds (QS): University Ranking 2020 – Emerging Europe & Central Asia. Topul conține cele mai bune instituții de învățământ superior din rândul țărilor din estul Europei și Asia, având în vedere zece criterii.

Astfel, ULBS ocupă locul 176, la fel ca și în anii precedenți (2019 și 2018). În acest clasament mai sunt prezente alte 16 instituții de învățământ superior din România, majoritatea însă au poziții mai proaste decât în topul de anul trecut.

„Este deosebit de important pentru noi faptul că Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu reușește să se mențină constant în acest clasament. Acest lucru confirmă că munca depusă în ultimii ani este apreciată la nivel internațional, dar și perspectiva continuării eforturilor de a le oferi studenților ULBS cele mai bune condiții din toate punctele de vedere”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS.

Celelalte 16 universități românești prezete în acest top sunt:
Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca
Universitatea București
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași
Universitatea Politehnica București
Universitatea de Vest din Timișoara
Universitatea Tehnică „Gh Asachi” Iași
Universitatea Politehnica din Timișoara
Universitatea Tehnică din Cluj Napoca
Universitatea „Transilvania” din Brașov
Universitatea „Dunărea de Jos” Galați
Universitatea din Suceava
Academia de Științe Economice din București
Universitatea din Craiova
Universitatea din Oradea
Universitatea „Ovidius” din Constanța
Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

Acest clasament ia în considerare zece indicatori, între care reputaţia academică, reputaţia universităţii în rândul angajatorilor, numărul de lucrări ştiinţifice, dar şi numărul de studenţi internaţionali, precum și apartenenţa la reţele internaţionale, impactul în mediul online, numărul de citări per articol al cadrelor didactice şi cercetătorilor din universitate, numărul de studenţi internaţionali şi activitatea de internaţionalizare a universităţilor.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact