Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Rectorul ULBS, despre prezența instituției în top 300 universități din Europa de Est și Asia

Rectorul ULBS, despre prezența instituției în top 300 universități din Europa de Est și Asia

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a fost cuprinsă în topul celor mai bune 300 de universități în clasamentul întocmit de compania Quacquarelli Symonds (QS): University Ranking 2020 – Emerging Europe & Central Asia. Topul conține cele mai bune instituții de învățământ superior din rândul țărilor din estul Europei și Asia, având în vedere zece criterii.

Astfel, ULBS ocupă locul 176, la fel ca și în anii precedenți (2019 și 2018). În acest clasament mai sunt prezente alte 16 instituții de învățământ superior din România, majoritatea însă au poziții mai proaste decât în topul de anul trecut.

„Este deosebit de important pentru noi faptul că Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu reușește să se mențină constant în acest clasament. Acest lucru confirmă că munca depusă în ultimii ani este apreciată la nivel internațional, dar și perspectiva continuării eforturilor de a le oferi studenților ULBS cele mai bune condiții din toate punctele de vedere”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS.
Celelalte 16 universități românești prezete în acest top sunt: Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca Universitatea București Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași Universitatea Politehnica București Universitatea de Vest din Timișoara Universitatea Tehnică „Gh Asachi” Iași Universitatea Politehnica din Timișoara Universitatea Tehnică din Cluj Napoca Universitatea „Transilvania” din Brașov Universitatea „Dunărea de Jos” Galați Universitatea din Suceava Academia de Științe Economice din București Universitatea din Craiova Universitatea din Oradea Universitatea „Ovidius” din Constanța Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

Acest clasament ia în considerare zece indicatori, între care reputaţia academică, reputaţia universităţii în rândul angajatorilor, numărul de lucrări ştiinţifice, dar şi numărul de studenţi internaţionali, precum și apartenenţa la reţele internaţionale, impactul în mediul online, numărul de citări per articol al cadrelor didactice şi cercetătorilor din universitate, numărul de studenţi internaţionali şi activitatea de internaţionalizare a universităţilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus