X
parlamentari avram

Senatul a respins votul primarilor în două tururi. Sibienii: de la ”nu încalc legea”, la ”nu comentez”

Organizarea alegerilor locale în două tururi a fost respinsă de Senat cu 47 de voturi „împotrivă” și 33 de voturi „pentru”. Din trei senatori de Sibiu, doi au votat împotriva proiectului, în timp ce altul a părăsit sala de ședințe. ”Având în vedere decizia Curții Constituționale care spune că legea electorală nu poate fi modificată cu un an înainte de alegeri, nu puteam vota pentru. Nu vreau să încalc legea. S-a făcut fără judecată, nu poți veni cu schimbarea legii când mai sunt opt luni până la alegeri. Nu e democratic, nu e corect”, a declarat senatorul social-democrat Nicolae Avram. Alături de el a votat și Viorel Arcaș.

Liberalul Mircea Cazan nu era în plen în momentul votului, însă nu a dorit să vorbească despre motiv. ”Nu comentez”, s-a limitat să spună senatorul PNL.

Potrivit proiectului de lege inițiat de parlamentarii USR, ar fi nevoie de un al doilea de scrutin pentru alegerea primarilor în situația în care niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi. Turul doi ar fi trebuit să se desfășoare la două săptămâni de la primul tur de scrutin. În al doilea tur de scrutin ar urma să intre primii doi candidați, în funcție de numărul de voturi fiind ales candidatul cu cele mai multe voturi.

Camera Deputaților este însă for decizional în acest proiect de lege.

Votul pentru Guvernul Orban poate sta chiar în acest proiect de lege. USR și PMP au anunțat că această modificare este o condiție pentru a sprijini noul guvern. Pe de altă parte, UDMR s-a pronunțat pentru un singur tur de scrutin la alegerile locale, pentru că există riscul să piardă mai multe primării.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  kokos

  Foarte bine , penelistii merita sa le fie respins guvernul pentru ca voteaza cot la cot cu psd-ul , sau se fofileaza de la vot.Traiasca usl-ul! Huoooo!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  LaFlemme

  Asta nu e stire! Stire e faptul ca USR nu vrea sa intre la guvernare, ca Barna inainte de a fi politician a dat rateu cu cateva proiecte, ca usersitii nu sunt chiar atat de ingeri pe cat se pretind. Astea sunt stiri. Pentru tot ce se intampla in Romania, USR e de vina, ca asa zice presa si televiziunile.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  greata

  M-am saturat de PSD PNL & CO -vreau alta clasa politica , toti sunt niste jeguri .Cazan exponentul clar al clasei politice actuale.
  USR poate ceva nou.Succes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact