X
bucuresti-universitate-465x215

Taxa de poluare revine în București. Sunt vizate toate mașinile sub Euro 5

Consiliul General al Municipiului Bucureşti va discuta săptămâna viitoare, modificările aduse proiectului Oxigen, prin care sunt introduse viniete pentru toate maşinile sub Euro 5. Dacă inițial s-a dorit introducerea taxei doar pentru mașinile înmatriculate în alte județe, de această dată, taxa va fi universală. În plus, inițial se propunea plata vinietei doar de către maşinile cu standard de poluare Euro 3. Acum, maşinile sub Euro 5, indiferent de oraşul unde sunt înmatriculate, trebuie să plătească o vinieta Oxigen pentru a putea circulă în Bucureşti, iar cele sub Euro 3 nu mai au voie deloc în centrul oraşului, potrivit ultimelor modificări aduse de primarul Gabriela Firea proiectului care vizează introducerea unei viniete de acces în Capitală, informează Adevărul.ro.

Pentru maşinile sub Euro 3 vinieta va fi de 15 lei pe zi, iar pentru cele Euro 3 şi 4 – 5 lei pe zi. Dacă va fi aprobată de Consiliul General, taxa ar urmă să fie aplicată de la 1 ianuarie 2020. În caz de neplată, amenzile sunt cuprinse între 1.500 la 2.000 de lei, putând fi aplicate atât de poliţişti şi poliţişti locali, cât şi de ”împuterniciţi ai primarului general”, iar banii vor ajunge la Primăria București.

Foto: capital.ro

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  uaskinski aiurel

  Evident, o alta mare prostie ce ne ocupa timpul. Discriminatoriu, ca si toate taxele de poluare platite ca mai apoi sa fie recuperate.
  Incasam astazi, rezolvam ceva probleme de moment si cand trebuie sa dam banii inapoi, creeam alte probleme….pe care trebuie sa le rezolve altii.
  O alta solutie de finantare pentru primarie, rambursabila.
  Tot inainte !

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact