X
hall mall

FOTO În primul mall al Sibiului a început amenajarea magazinelor la interior. ”În ultima săptămână se mai face doar curățenie”

E un imens furnicar, zilele aceste, șantierul de pe strada Lector, acolo unde pe 14 noiembrie va fi deschis primul centru comercial de tip ”mall” din interiorul municipiului Sibiu. Pe lângă cei 500 de muncitori care lucrează la finalizarea construcției, alte câteva sute au fost angajați să amenajeze magazinele care își vor aștepta clienții din data de 14 noiembrie. Turnul Sfatului a obținut și câteva fotografii din interiorul centrului comercial.

Un adevărat furnicar este imaginea șantierului centrului comercial de lângă Podul Gării din Sibiu, centru care va purta numele de Promenada Mall. Aproximativ 500 de muncitori ai Bauelemente SRL sunt, în acest moment, aduși pentru a finaliza lucrările din interior și exterior, derulate în acest moment pe numeroase zone: de la strada Fabricii la strada Lector, de la amenajarea celor două intrări pentru clienți, la finisajele de interior etc. Termenele sunt foarte strânse precise: spre exemplu, pe strada Lector (unde fațada este aproape terminată) săptămâna viitoare va fi frezat asfaltul, turnat altul nou, efectuate marcajele și amenajate trotuarele și spațiile verzi. Tot săptămâna viitoare urmează amplasate profilurile de tâmplăriei ale fațadei principale a centrului comercial.

În următoarele trei săptămâni, toate lucrările ar urma finalizate

În următoarele trei săptămâni, toate lucrările ar urma finalizate

Pe lângă acești constructori, și magazinele care au închiriat spații în noul centru comercial au început a-și aduce proprii muncitori care să amenajeze interioarele viitoarelor puncte de vânzare. Ziua de joi, 14 noiembrie, a fost stabilită pentru deschiderea centrului comercial, iar spațiile din interiorul acestuia vor fi deschise gradual. În mod sigur, din 14 noiembrie va fi deschis magazinul-ancoră Kaufland (care va fi amplasat la parter, în partea dinspre intersecția străzilor Socului și Fabricii) și cinematograful din categoria multiplex CineGold.
Practic, în următoarele trei săptămâni se va lucra într-un program și mai extins de lucru, având în vedere că planurile constructorilor sunt de a finaliza lucrările până în jurul datei de 7 noiembrie. ”În ultima săptămână se mai face doar curățenie”, explică surse de pe șantierul de 100 de milioane de euro. Șantier care, în noiembrie anul trecut, consemna prima placă de beton turnată la subsolul unde vor fi amenajate locurile de parcare.

În zona de acces dinspre str. Fabricii sunt amplasate și scări rulante și un lift panoramic

În zona de acces dinspre str. Fabricii sunt amplasate și scări rulante și un lift panoramic

150 de spații comerciale

În cele cinci niveluri ale clădirii vor fi amenajate circa 150 de spații comerciale, un multiplex cinematografic cu nouă săli de proiecție pentru aproximativ 1.400 de cinefili. Zara Home, Massimo Dutti, Guess, Bigotti, Levi’s, Mustang Jeans, Nissa, US Polo, Ganț&Lacoste, Tommy Hilfiger, Various Brands, Seroussi, Mohito, Zara, H&M, Bershka, Oysho, Pull&Bear, Stradivarius, CCC sau New Yorker sunt doar câteva dintre brandurile anunțate pentru noul centru comercial, care va găzdui și 17 puncte de alimentație publică (restaurant, fast-food, cofetării) în interior și alte patru restaurante pe terasa cu vedere înspre centrul istoric al Sibiului. Toate aceste spații comerciale urmează a fi deschise treptat, până în cursul lunii decembrie.

scara rulanta mall

Viitorul mall al Sibiului va avea două zone de aprovizionare, ambele din strada Socului, plus o a treia – ”o zonă de livrare rapidă” – din strada Lector. Cele 1.600 de locuri de parcare sunt amenajate pe subsol, dar și pe terasă și la mezanin, acestea din urmă (400 de la număr) fiind accesibile prin intermediul unui ”melc” amplasat în colțul dinspre podul Gării.
Cei aproximativ 42.200 de mp de suprafață închiriabilă a noului mall reprezintă o investiție a fondului NEPI Rockcastle, cel care deține și complexul comercial din Șelimbăr.

mall gara santier 19 octombrie (14) mall gara santier 19 octombrie (13) mall gara santier 19 octombrie (11) mall gara santier 19 octombrie (9)

mall gara santier 19 octombrie (7) mall gara santier 19 octombrie (6) mall gara santier 19 octombrie (5) mall gara santier 19 octombrie (4) mall gara santier 19 octombrie (3) mall gara santier 19 octombrie (2) mall gara santier 19 octombrie (23)

mall gara santier 19 octombrie (22) mall gara santier 19 octombrie (21) mall gara santier 19 octombrie (20) mall gara santier 19 octombrie (19) mall gara santier 19 octombrie (18) mall gara santier 19 octombrie (17) mall gara santier 19 octombrie (16) mall gara santier 19 octombrie (15)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

13 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Babu

  Asta trebuia facut acum 5-8 ani in Sibiu si undeva in afara orasului.
  Altii mult mai slab dezvoltati ca noi si cu putere de cumparare net inferioara au malluri de acest gen de zeci de ani.

  Se baga tigai la deschidere???

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact