X
porci mangalita petre daea (5)

Pesta porcină se extinde cu repeziciune în Sibiu. Al treilea focar confirmat

Autoritățile locale par depășite de situație și în fiecare săptămână confirmă apariția unui nou focar de pestă porcină africană în județ. După Colun și Șura Mică pesta a ajuns zilele acestea în Amnaș.

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat în județul Sibiu, la porcii domestici din exploatația Bratu Eugenia, Amnaș – Valea Spinelui F.N.

_DSC0001

Prefectul Maria Minea a convocat, de urgență, Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu – Unitatea Locală de Decizie, care a aprobat, astăzi, programul de măsuri pentru combaterea acestui focar.

”Două suine din exploatația contaminată au murit, iar celelalte trei au fost ucise, la suspiciune, sub supraveghere veterinară oficială, astfel încât să se evite riscul de răspândire a virusului pestei porcine africane. Porcii au fost evaluați și s-a întocmit dosarul de despăgubire, conform prevederilor legale”, arată reprezentanții Instituției Prefectului într-un comunicat de presă remis luni.

Ca și în cazurile anterioare, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu a instituit, în jurul focarului, o zonă de protecție de 3 km, pe raza localităţii Topârcea.

De asemenea, pe o raza de 10 km în jurul focarului, s-a instituit o zonă de supraveghere, care include localitățile: Sângătin, Ludoș, Miercurea Sibiului, Apoldu de Jos, Apoldu de Sus, Aciliu, Tilișca, Amnaș, Galeș și Săliște.

_DSC0004

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  crescator de animale

  soluția imediată e demiterea directorului direcției sanitar veterinare, de la venirea lui la conducere, e dezastru în județ, prin incapacitatea lui de a conduce o instituție publică a pus în pericol grav sănătatea animalelor și a populației
  doamna prefect , luați act de acest aspect,
  la nivel instituțional e jale,

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  analugojana

  toata lumea comenteaza numai tampenii. primavera si toamna se faceau campanii de vaccinare:pseudopesta aviara, pesta porcina, antrax la bovine. acum nu se mai fac pentru ca nu mai sunt gratis, ca pe timpul lui ceausescu. fiecare particular trebuie sa ceara aceste vaccinari, altfel vor manca toti carne de la hipermarket…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ana

  Toata lumea vb aici in necunostiinta de cauza..ce legatura are directorul DSVSA SIBIU,cu focarul de pesta porcina care s a instalat in Sibiu..in primul rand,totul a plecat de la un localnic care a comandat pe Olx porcul infectat si a introdus cu ocazia asta pesta in judet..in judet exista porci mistreti,care aduc boala,institutia cu siguranta isi fc datoria,mai ales medicii veterinari,care sunt niste profesionisti,iar asta directorul de care vorbiti domniile voastre,este ,cel mai bun manager de institutie,pe care l a avut DSVSA SIBIU vreodata..asa ca informati va inainte de a scrie prostii,ca nimeni nu si doreste pesta porcina in propiul judet…

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Petre

  Domnule crescator de animale,de mai sus,cu ce a pus in pericol sanatatea oamenilor…pesta porcina nu se transmite la om…Aloooo,suntem in secolul 21,informati va,numai dati in oameni,ca nu va place,sau ca aveti ceva cu dr Tichindelean..fi ti realisti,Dsvsa Sibiu isi fc treaba..unele judete au peste 1 an de pesta porcina,si nimeni n a mai demis pe nimeni..despre ce vb aici..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact