Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Teatrul Național „Radu Stanca” pleacă astăzi în turneu la Shanghai cu „Felii”

Teatrul Național „Radu Stanca” pleacă astăzi în turneu la Shanghai cu „Felii”

Spectacolul „Felii” va avea două reprezentații în cadrul China Shanghai International Arts Festival, fiind pentru prima dată în China. Ofelia Popii va susține pe scena teatru, un workshop pentru artiștii invitați la festival.

Reprezentațiile din China ale spectacolului „Felii” vor avea loc joi, 24 octombrie și vineri, 25 octombrie 2019, de la ora 19:30 pe scena Shanghai Theatre Academy STA - Experimental Theatre. Tot vineri, 25 octombrie, Ofelia Popii va susține pe scena aceluiași teatru, un workshop pentru artiștii invitați la festival.

O singură actriță. Șapte identități. Și tot atâtea personaje fascinante care îl invită pe spectator într-un periplu alert prin abisurile sufletului feminin care suferă, iubește și iartă cu aceeași intensitate. Ofelia Popii ne oferă prin spectacolul „Felii”, semnat de Lia Bugnar, o experiență halucinantă, compunând, cu o versatilitate incredibilă, o partitură amplă de emoții și individualități ce sondează scenarii variate ale raporturilor interumane, într-o poveste universală despre fragilitatea și forța femeii. Pentru performanța din one woman show-ul „Felii”, Ofelia Popii a primit în anul 2011, Premiul UNITER. Spectacolul va fi prezentat pentru prima dată în China

„Felii e o înlănțuire de povesti, o intersectare de destine, care gravitează toate în jurul unui bărbat cu a cărui moarte începe piesa. Felii, adică mai puțin decât bucăți și mai mult decât firimituri. Nu trebuie să mănânci tot cozonacul ca să-ți dai seama cum a ieșit. O felie e exact cât îți trebuie, să-ți faci pofta, dar să nu te saturi. Felii de viață, felii de iubire, felii de criză, felii de tristețe, felii hilare, felii. Și când cameleonul Ofelia Popii se dezlănțuie între atâtea felii, spectacolul poate, pe bună dreptate, să se numească Ofelii. Nici că putea această piesa a mea să aibă un destin mai norocos”, spune Lia Bugnar
Ofelia Popii, câștigătoare a trei premii UNITER, a unui premiui GOPO și singura actriță din România care are în palmares Premiul Harold Angel la Festivalul Internațional de la Edinburgh.

Felii, de Lia Bugnar cu Ofelia Popii - foto credit TNRS, Aniko Jakab (3)

În calitate de actriță a teatrului sibian, numele Ofeliei Popii ocupă capul de afiș al multor spectacole importante, ce acoperă o paletă diversă de stiluri interpretative, care au consacrat-o pe tânăra actriță drept una dintre cele mai versatile apariții scenice ale momentului: Faust, Lulu, Metamorfoze, Oidip, D’ale Carnavalului, Călătoriile lui Gulliver ori Povestea prințesei deocheate în regia lui Silviu Purcărete, Lecția în regia lui Mihai Măniuțiu, Balul, Hamlet ori Breaking the waves sau Viața binecuvântată a lui Bess  regizate de Radu Nica, Ultima și a tinereții de Yuri Kordonsky, Nathan înțeleptul în regia lui Armin Petras, Solitaritate, Oameni obișnuiți ori Vorbiți tăcere? create de Gianina Cărbunariu, Hedda Gabler regizat de Botond Nagy) și multe altele. În prezent, pe lângă activitatea de actriță a Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, Ofelia Popii este și cadru didactic al Departamentului de Artă Teatrală, din cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității Lucian Blaga din Sibiu.

„Felii” este un spectacol regizat de Lia Bugnar în scenografia și light design-ul lui Dragoș Buhagiar. Este coregrafiat de Florin Fieroiu, muzica și sound design-ul sunt construite de Vlaicu Golcea. De figurație se ocupă Alexandru Malaicu, iar spectacolul a avut premiera la Sibiu, în data de 2 octombrie 2010.

Informații pe larg despre spectacolele și evenimentele TNRS sunt publlicate pe site-ul oficial al teatrului.

Turneul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu în China, parte din parteneriatul strategic cu China Shanghai International Arts Festival, este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii și al Institutului Cultural Român.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus