X
auchan mall shopping city (5)

Colectarea uleiului alimentar uzat ajunge și la Auchan de la Shopping City Sibiu

Din această săptămână Auchan România se alătură altor agenți economici care îndeamnă oamenii să nu arunce uleiul alimentar folosit în chiuvetă sau canalizare, ci să-l aducă la punctele de colectare. Acest lucru a fost anunțat ieri, într-un comunicat de presă. Reprezentanții din Sibiu ai magazinului ne-au confirmat că respectiva campanie se derulează și în oraș, iar cei care doresc să aducă uleiul trebuie să țină cont de o condiție principală.

Începând din această săptamană, toate cele 33 de hipermarketuri Auchan din România vor include puncte de colectare a uleiului alimentar uzat de la clienti, pentru a fi reciclat și folosit în productia de biocombustibil, a infomat agentul economic.

„Pentru a contribui la un viitor sustenabil, Auchan Romania, alaturi de partenerii sai, extinde programul de colectare a uleiului uzat in toate cele 33 hipermarketuri proprii din 18 judete. Pornit initial in doua hipermarketuri din Bucuresti – Drumul Taberei si Crangasi, programul pilot a inregistrat rezultate semnificative in ultimele patru luni, in magazine fiind colectati peste 150 de litri de ulei uzat”, au anunțat reprezentnații centrului comercial, precizând că 1 singur litru de ulei alimentar uzat aruncat în canalizare poluează 1 milion de litri de apă.

Programul de colectare se adresează tuturor consumatorilor casnici care, potrivit unui studiu realizat de Agenția Națională pentru Protecția Mediului, sunt cei mai mari generatori de ulei alimentar uzat. Conform aceluiasi studiu, 99% din cantitatea de ulei uzat ajunge în canalizările orașelor (sursa).

Reprezentanții magazinului Auchan din Sibiu ne-au spus că sibienii pot aduce uleiul uzat la departamentul Relații cu clienții și că acesta trebui să fie într-un recipient transparent. Referitor la o oarecare „recompensă”, așa cum se întâmplă uneori la unele puncte de colectare deja existente în oraș, aceștia ne-au spus că deocamdată nu se cunoaște despre acet lucru.

În schimb, în comunicatul celor de la Auchan se precizează că modul în care uleiul folosit poate fi colectat și adus la magazine și despre „răsplata” pe care o vor primi clienții:

1. Să colecteze uleiul folosit, dupa răcire, într-un recipient transparent de plastic. Pentru ca procesul de reciclare să se poată derula într-un mod optim, este important ca uleiul să fie strecurat și neamestecat cu alte deseuri. Recipientele din plastic vor fi, de asemenea, colectate pentru reciclare.
2. Să colecteze minim 0,5 litri de ulei uzat (sau multiplu de 0,5l) și să aducă recipientele în magazinele Auchan la Servicii Clienți.
3. În funcție de cantitatea predată, clienții vor fi răsplătiti de către partenerii Auchan, pentru nivelul de reponsabilitate de care dau dovadă, cu detergent de vase, apă plată sau ulei de floarea soarelui.

“Acest program vine ca o continuare firească a initiațivelor pe care le-am derulat de-a lungul anilor pentru protejarea mediului înconjurător și pentru promovarea unui stil de viață sănătos prin alimentație și sport”,a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan Romania.

Inițiatorul campaniei își dorește să colecteze 10.000 de litri până la finalul anului 2020.

Amintim că în Sibiu programul de colectare a uleiului alimentar uzat a început în luna octombrie 2014, după 2 ani de la lansare.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mariana Cucuruz

  Am aruncat la wc mii de litri de ulei de-a lungul timpului si n-a mai murit nimeni, acum s-a flatulat mireasa si a devenit un pericol…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Silviu

  “Este important ca uleiul să fie strecurat și neamestecat cu alte deseuri.” Nu cred ca se apuca cineva sa strecoare uleiul din tigaie inainte de colectare… Poate era bine sa se faca strecurarea la procesator.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Andrei

  Spun unii pe aici că uleiul este dăunător. Însă, uleiul este obținut din semințe, grăsimi de animale și din minerale. Adică din NATURĂ. Producerea uleiului datează din Preistorie/Antichitate. Însuși Homer îl considera ca fiind „aurul lichid” sau „elixirul sănătății”. Dacă ar fi fost dăunător, ne-am fi curățat demult ca specie.

  Apoi se mai spune că uleiul poluează apele. Serios? Dar peștii nu poluează când se ușurează în ea sau se împerechează? Dar ursul/ lupul/câinele/căprioara/vita etc nu murdărește apa când urinează sau defechează în ea?

  Spre deosebire de ulei, materiile fecale și urina conțin paraziți și bacterii.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact