X
ascoiația-act-evrei-drum

„Oameni, ziduri și povești” – o călătorie în lumea evreilor din Sibiu

Proiectul „Oameni, ziduri și povești” își continuă călătoria pentru vechiul cartier evreiesc al Sibiului, cu nou tur ghidat. Astăzi, 22 octombrie de la ora 16:00, se pornește de la Turnul Pulberăriei – intersecția străzii Ocnei cu strada Zidului pentru a descoperii cultura, religia și istoria evreilor din oraș.

Scopul acestui program este de a scoate din ,,anonimat” istoria comunității evreiești din Sibiu și reintroducerea în viața orașului a aspectelor care țin de prezența evreiască de-a lungul timpului. Pornind de la un traseu care marchează cele mai relevante elemente arhitecturale, precum clădiri și zone urbane, se va reface povestea evreilor din Sibiu din punct de vedere istoric, religios, cultural și social.

ascoiația-act-evrei

Traseul include punctele principale – Sinagoga Mare, fosta sinagogă de rit sefard, zona urbană de-a lungul străzii 9 Mai și multe altele. Pornind de la aceste locații, ghidul va prezenta diverse informații referitoare la viața evreilor din Sibiu.

Asociația ACT SIbiu a fost înființată în septembrie 2017. O parte din echipa Asociaţiei Act Sibiu a derulat în anii trecuţi o serie de proiecte, precum „Sibiu Iudeo Memoria”, „Reţete din bucătăria evreiască”, „Să mâncăm sănătos zi de zi”.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact