Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Sărbătoare la Apă Canal Sibiu. Societatea a împlinit 125 de ani de existență

Sărbătoare la Apă Canal Sibiu. Societatea a împlinit 125 de ani de existență

Reprezentanții Apă Canal Sibiu au celebrat astăzi, alături de oficialități ale Sibiului, 125 de ani de existență. Întâlnirea a avut loc în curtea interioară a Primăriei Sibiu, acolo unde a fost făcută o trecere în revistă a celor mai importante evenimente de la apariția societății de apă și până în prezent.

Apă Canal Sibiu se află pe locul 39 dintr-un total de 43, la nivel național, în ceea ce privește prețul pe metrul cub de apă, a anunțat astăzi Vasile Maier, director general. Societatea a împlinit 125 de ani de la punerea în funcțiune a primei uzine de apă a orașului, conectată la un sistem modern de distribuție, ocazie cu care cei prezenți la celebrare au putut urmări o mică expoziție foto și un filmuleț, ambele rememorând mai multe momente importante din istoria Apă Canal.

„Este o vârstă care ne onorează. Suntem printre primii din țară”, a spus Vasile Maier, în deschiderea evenimentului.
Vasile Maier apa canal (7)

La eveniment au luat parte oficialități locale și județene, precum Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, Daniela Câmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, precum și alți reprezentanți ai instituțiilor sibiene, primari din aria de operare a Apă Canal Sibiu SA, directori ai companiilor de apă din România și angajați ai societății.

În Piața Mare au fost de asemenea expuse câteva dintre utilajele și vehiculele utilizate de societatea sibiană de apă.

apa canal Fodor si vasile Maier (35)

Înființată în 1894 ca Serviciu în cadrul Primăriei Sibiu, societatea Apă Canal Sibiu a ajuns în prezent operator regional, deservind nu mai puțin de 300.000 de consumatori din 36 de localități din județele Sibiu și Brașov. Apă Canal dispune de 720 de angajați, dintre care 129 au studii superioare – ingineri, juriști, economiști și specialiști în comunicare.

„Un serviciu de calitate în domeniu presupune și oameni bine pregătiți și este o preocupare permanentă a noastră. În tot ceea ce facem, vrem să schimbăm mentalitatea aceea de lucrător la Comunală. Vrem să o transformăm în aceea de angajat într-o companie modernă, necesară societății actuale”, a mai declarat Vasile Maier.
apa canal (1) apa canal (28) Fodor, Maier, Luca apa canal (4) Fodor, Maier, Luca apa canal (3) apa canal Fodor si vasile Maier (39) apa canal Valentin Ivan (39)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

?

Acum 4 ani

ne-am dori redimensionarea totala a conductelor in Selimbar....la orele de vârf,un dus devine complicat la etajele superioare.....si se construieste in draci in zona,deci problema se va agrava daca nu se iau masuri
Raspunde

aaa

Acum 4 ani

Dupa ce te-ai mutat in camp mai ai si pretentii!?
Raspunde

filip

Acum 4 ani

Acum imi explic de ce de doua luni nu sunt in stare cei de la Apa Canal sa vina sa-si repare o teava prin care ne-au inundat curtea; Faceau pregatiri mari pentru aniversare!
Raspunde

Vasile

Acum 4 ani

Apa Canal Sibiu este cea mai veche societate comerciala sibiana , iar sarbatoarea sa este sarbatoarea sibienilor.Au fost prezenti reprezentantii de varf din 15 companii similare din tara , care au apreciat Sibiul , cu aceasta ocazie. Din pacate, acei oameni care nu fac absolut nimic pentru societate cred ca ies in evidenta criticand orice fapta buna ! Daca este vorba de conducta de apa de pe Al. Streiu , aflati ca pregatirea lucrarilor ( conducta , piesae speciale ,aparate de sudura in polietilena , by-passuri pentru alimentarea cart.Arhitectilor pe timpul lucrarilor etc.) au durat 2 luni calendaristice.Lucrarea in sine am efectuat-o in 5 zile calendaristice , chiar in saptamana dinaintea "sarbatorii" ( conform programarii ). Pentru Selimbar, trebuiesc transmise mai multe date catre Apa Canal Sibiu , ca sa putem interveni pe langa Primaria Selimbar !
Raspunde

filip

Acum 4 ani

@Vasile Nu este vorba de teava de pe Al.Streiu! E vorba de o teava din curtea noastra (str.Boiu) (plesnita inaintea contorului), pe care de doua luni (din august) am anuntat-o la dispecerat. E a treia oara in ultimii doi ani cand teava cedeaza in acelasi loc!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus