Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Sibiul are doi reprezentanți în Guvernul Orban. Împreună pentru România normală

Sibiul are doi reprezentanți în Guvernul Orban. Împreună pentru România normală

Raluca Turcan – vicepremier și Victor Costache – ministru al Sănătății sunt propunerile pentru Guvernul Orban, nume strâns legate de comunitatea sibiană. Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu este propunerea pentru funcția de viceprim-ministru, în timp ce doctorul Victor Costache, directorul medical al Clinicii Polisano MedLife este propus pentru ministerul Sănătății.

Klaus Iohannis: trebuie instalat urgent noul guvern

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că este nevoie de un guvern cât mai urgent, România având nevoie de o tranziție de succes către un parlament nou. ”Cred că trebuie instalat urgent noul guvern, pentru a putea îndeplini câteva sarcini care sunt în așteptare: organizarea alegerilor prezidențiale, elaborarea proiectului de buget pentru anul 2020, închiderea bugetului pe anul 2019, dar și multe alte lucruri aștept de la Guvernul Orban şi sunt convins că se vor strădui să pună pe picioare o guvernare de tranziție de succes, fiindcă asta ne dorim cu toții. Sigur, am discutat mult în zilele care au trecut și ce trebuie să facă guvernul și ce poate să facă guvernul. Situația nu va fi simplă deloc, fiindcă poziția în Parlamentul României este atât cât am văzut-o la moțiunea de cenzură și va fi destul de greu de negociat proiecte legislative complicate, cum va fi, de exemplu, legea bugetului pentru anul 2020, dar toate aceste lucruri sunt posibile, am toată încrederea că Guvernul Orban se va ocupa la modul cel mai serios de toate aceste chestiuni, a spus președintele Iohannis.

Un program pentru o Românie normală

Programul prezidențial lansat de președintele Klaus Iohannis, intitulat ”Împreună pentru România normală” prevede măsuri concrete pentru schimbarea actualului tablou legislativ, care în momentul de față se caracteziază prin legi din ce în ce mai voluminoase, stufoase și lipsite de claritate.

Cetăţenii trebuie să simtă că legile le aparţin și că, indirect, sunt emanaţia lor, că sunt făcute pentru a-i ajuta și a rezolva problemele din societate și pentru a le asigura prosperitatea, nu pentru a le crea dificultăţi suplimentare. ”O legislaţie suplă, elaborată în directă legătură cu nevoile cetăţenilor, judicios fundamentată, care să vină în întâmpinarea așteptărilor sociale într-o formă degrevată de populism, stabilă și predictibilă reprezintă fundamentul oricărui stat de drept„, scrie în programul prezidențial.

Modificările frecvente, mai ales în domenii-cheie precum cele ale justiţiei, fiscalităţii, educaţiei sau administraţiei centrale și locale, nu fac decât să creeze un permanent climat de instabilitate, expresie a lipsei unor politici publice coerente, vizionare, transpuse în norme clare de natură să asigure buna dezvoltare a societăţii românești.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

Țăranul Sibian

Acum 4 ani

Dă dreapta! Dacă am ajuns să fim conduși de o secretară Tofan Group (altă meserie nu are până a început să fie lătrătoare în Parlament), de bețivul Orban (cariera 0) si de un chirurg penal, ne merităm soarta pe deplin. Cu nimic mai buni decât toanta Dancilă!
Raspunde

adi

Acum 4 ani

Doi moldoveni! Macar unul si-a gasit ceva de lucru in Sibiu... Cealalta...nu are nimic in comun cu Sibiul, in afara faptului ca a fost impusa pe primul loc din lista candidatilor la parlament...
Raspunde

gigione

Acum 4 ani

si ce daca sunt moldoveni? cap de creta, de tine, in afara de cometariile cretine pe care le scrii personal, n-o sa scrie nimeni nici macar cand o sa crapi! Nu stiu ce merite cauti tu dar macar acesti oameni s-au realizat profesional, bai nulitate.
Raspunde

politrucul

Acum 4 ani

Dl. doctor sa-si vada de chirurgie. Locul uni chirurg e in clinica de chirurgie, nu in guvern! Dna Turca sa mearga mai departe, a facut vreodata si altceva in afara de politichie? ce mai stie sa faca? Tocanita, zacusca, placinta cu dovleac?
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 4 ani

Haideti sa lamurim ceva: Raluca Turcan locuieste in zona Primaverii din București, are copilul acolo la scoala si a venit adusa de la centru la Sibiu si provine din Botoșani. Medicul Costache provine din Iasi, are studiile favute acolo si a venit la 40 de ani la Sibiu, dupa ce a locuit in strainatate. Asa ca asta cu Sibiul e cam vrajeala, vorbim de 2 moldoveni.
Raspunde

cetateanul neturmentat

Acum 4 ani

Mai precis, sunt venetici! Chiar nu mai avem un sibian de isprava in tot judetul?!
Raspunde

zexe

Acum 4 ani

Nu sunt sibieni, amândoi sunt moldoveni. Ați ajuns să vă lăudați cu „viniturile” pe care le batjocoriți tot timpul?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus