Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

ACTUALIZARE Cum au reacționat jandarmii și polițiștii în cazul ursului din Mediaș

ACTUALIZARE Cum au reacționat jandarmii și polițiștii în cazul ursului din Mediaș

ACTUALIZARE Despre prezența unui urs în zona unei școli din municipiul Mediaș jandarmii au fost sesizați prin intermediul numărului 112 în jurul orei 09.00. IJJ a transmis un comunicat cu privire la modul în care au reacționat și au acționat oamenii legii.

„Pentru protecția cetățenilor s-a acționat de către echipajul de intervenție și supraveghere al Secției jandarmi Mediaș aflat în serviciu și s-au luat măsuri de suplimentare a efectivelor de jandarmi necesare executării misiunii.

Ulterior s-au alăturat un echipaj de poliție rutieră de la poliția mun. Mediaș, un echipaj SMURD, un echipaj al poliției Locale Mediaș și lucrători ai Direcției Silvice Sibiu și ai Ocolului Silvic Mediaș.

Ursul a fost îndepărtat din zona populată a mun. Mediaș și ulterior, lucrătorii silvici au organizat o goană de împingere a animalului sălbatic în mediul sau natural”, a transmis Floriana Picioiu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu.

Știrea inițială Prezența unui urs a fost semnalată azi dimineață, în municipiul Mediaș. Prin intermediul unui mesaj RO-ALERT, medieșenii sunt avertizați să evite zona.

Un echipaj de jandarmerie împreună cu politiști, politiști locali și reprezentanți ai Ocolului Silvic Mediaș efectuează activități de scotocire în zona respectivă, în sprijin este si un echipaj SMURD.

video Nova TV Mediaș

În cazul în care întâlniți ursul, Jandarmeria Sibiu vă recomandă:

- Să nu vă apropiați de el pentru a face fotografii; - Să nu îl hrăniți; - Să nu aruncați cu pietre sau alte obiecte; - Să faceți zgomot, gălăgia sperie ursul și astfel poate fi ținut la distanță; - Să nu vă bazați că este suficientă distanță până la urs și să vă  îndepărtați de el;

Important: Solicitați sprijinul jandarmilor apelând numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

alerta-e1572071764249-640x295

foto principala captura video Olimpiu Alexandru

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

IOO

Acum 4 ani

Hai cu vanatorea aia odata!
Raspunde

Chiorean

Acum 4 ani

Vai ce bine ca a partickipat și un echipaj de pulitie locala Oare ce ne făceam fără politia locala?
Raspunde

Nicu

Acum 4 ani

De ce nu e împușcat,pentru ca va reveni?.Eu cred ca e mai importantă viata unui om, decît a unui urs.Ce se așteaptă să fie omorît cineva! Pentru iubitorii de animale din medias care nu le place comentariul,va recomand sa-l prindeti și sa-l luati acasa,nu sa stea liber pe străzi unde poate ucide oameni
Raspunde

S

Acum 4 ani

@IOO Esti căprioară?
Raspunde

Horia Ilie-Ionel

Acum 4 ani

Oamenii sunt vină, i-au tăiat pădurile!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus