X
barna si ciolos (4)

Barna: Deputații USR vor vota pentru Guvernul Orban. Avem un acord politic

Deputații USR vor vota pentru învestirea Guvernului Orban, a anunțat liderul partidului, Dan Barna, într-o conferință de presă la Brașov. Acesta a precizat că s-a înțeles cu liderul PNL să semneze un acord în acest sens.

„Săptămâna care urmează e una importantă pentru ceea ce înseamnă stabilitate în România. Îi solicit și am în egală măsură încredere în premierul desemnat Ludovic Orban că va genera majoritatea necesară pentru a avea învestirea acestui guvern. Alianța USR-PLUS în spațiul comunicațional, USR în Parlament au fost mereu consecvenți pe pozițiile pe care ni le-am asumat. Avem un acord politic, luni va fi probabil semnarea formală cu premierul desemnat, prin care vom susține învestitura acestui guvern. E foarte important să scăpăm de Guvernul Dăncilă, e important ca alegerile care urmează să fie organizate de o guvernare legitimă. Sper ca mâine, luni, birourile permanente reunite să decidă ca votul pentru învestitură să aibă loc marți sau miercuri și nu așa cum aflăm pe diverse canale, că ar urma să fie împinse în săptămâna din alegeri. Ar fi pur și simplu o dovadă în plus că Parlamentul nu vrea să-și respecte propriul vot. De aceea, USR va fi consecvent”, a declarat Dan Barna, după un eveniment dedicat promovării candidaturii sale la alegerile prezidențiale.

Acesta a rpecizat că „e foarte important, ca premierul desemnat să asigure și să-și construiască majoritatea necesară”.

Barna a fost însoțit de liderul PLUS, Dacian Cioloș, care crede că toți parlamentarii care au demis-o pe Dăncilă ar trebui să voteze pentru un nou guvern. „La fel ca și toți ceilalți, și noi așteptăm să vedem cât mai repede un nou guvern care intră în funcție și sper ca dl Ludovic Orban să poată să-și formeze majoritatea de care are nevoie ca în zilele următoare acest guvern să fie votat. Alianța USR-PLUS poate să susțină acest guvern în măsura în care își asumă și am văzut că dl Orban și-a asumat anumite obiective în programu lde gvuernare. PSD și doamna Dăncilă nu mai au ce căuta la Palatul Victoria și la conducerea României. Cred că e în interesul tuturor politicienilor care au votat moțiunea de cenzuă să transmită mesajul că vor cu adevărat schimbarea Guvernului Dăncilă și că acesta nu mai are legitimitate și nu mai poate organiza alegerile prezidențiale”.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact