X
cantina 5

În situația unui student flămând: despre mâncarea de la cantină – ori de bine, ori deloc

Viața de student e frumoasă nu numai pentru că ai timp să înveți și să te distrezi, dar și pentru că mănânci ieftin – asta dacă ai noroc de o universitate ce pune la dispoziția tinerilor o cantină. Studenții care învață în Sibiu au acest noroc – cantina de pe Bulevardul Victoriei colț cu strada Rennes.

Am ajuns acolo într-o după amiază din săptămâna ce tocmai se încheie, având în buzunar 15 lei. M-am gândit că sunt în situația unui student flămând și am intrat. Am ieșit de acolo cu burta plină.

Am intrat prima dată în cantina studențească din Sibiu. Sediul cantinei este amenajat bine și mi s-a părut curat. Am fost de două ori săptămâna aceasta acolo și nu cred că am simțit miros de blide nespălate, așa cum am simțit, bunăoară, cu altă ocazie în alte locații „sfinte” în oraș. Mi-a plăcut și faptul că, deși spațiul de pe scările pe care urci la etaj e îngust, organizarea este făcută astfel încât, după ce îți iei tava ca să te îndrepți spre masă, să existe suficient spațiu ca să nu te lovești de cineva. E și normal, pentru că sala este largă, de 150 de locuri.

Așadar, după ce urci la etaj, sunt două mese unde trebuie să faci comanda. În spatele meselor înalte este câte o doamnă care abia se vede, dar e important să citim meniul. Se poate alege între „oferta zilei”, care costă 12 lei sau bucate separate, menționate pe o listă aparte, scoasă la printer, iar în dreptul fiecărui fel de mâncare prețul este scris cu pixul.

cantina 1

cantina 2

Înțeleg că oferta zilei se schimbă. Prima dată am optat pentru oferta zilei, care includea o ciorbă a la grec cu perișoare la felul întâi, un piept de pui la grătar și cartofi țărănești la felul doi, precum și o salată de varză, o chiflă, dar și o prăjitură cu nuci.

Doamna din bucătărie mi-a dat niște pilaf în loc de cartofi țărănești. Am zis că nu-i nimic grav, e mai ok orezul decât cartofii, dar m-am înșelat – era prea fiert, parcă era un terci. Despre mâncarea de la o cantină cred că trebuie să se vorbească ori de bine, ori deloc. E clar că ingredientele nu sunt tăiate perfect, în ciorbă poți găsi bucăți mari de ceapă sau dimensiunea perișoarelor să nu fie pe plac, varza poate să arate „obosită” – în general, nu poți să ai pretenție la modul de prezentare. Gustul e cel care contează. Dar gustul nu e rău și faptul că se vorbește că la cantina studențească mănânci ca acasă, asta înseamnă că doamnele din bucătărie sunt responsabile pentru ceea ce fac. Singura mea nemulțumire este că unele mâncăruri nu sunt îndeajuns de fierbinți, în special cele din meniul zilei, pentru că ciorba, spre exemplu, este pregătită în farfurii când vii la tejghea după comandă.

cantina 3

În altă zi am zis să optez pentru ceva separat de oferta zilei și am ales o porție de mămăligă, care costă 2 lei, un file de șalău în fulgi de porumb, pentru care am plătit 7 lei, o salată asortată, care costă 4,50 lei și o chiflă de 1 leu. Porțiile au fost destul de generoase, astfel că, la fel ca și în primul caz, am ieșit din cantină cu burta plină. Peștele a fost gustos, deși un pic uscat. Felia de lămâie care îl însoțea a mai înmuiat un pic din exteriorul prea crocant.

cantina 4

Ceea ce este interesant e că la o masă separată salata poți s-o asortezi cum vrei tu și să-i pui ce fel de dressing  îți dorești: câteva feluri de sosuri, ulei, semințe.

Concluzionând: poftă bună, studenți din Sibiu!

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Cronică de restaurant
  • Contact