Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

PLUS se dezvoltă în mediul rural

PLUS se dezvoltă în mediul rural

Partidul Libertății, Unității și Solidarității, prin oamenii săi și valorile pe care le promovează și-a propus să acorde o atenție deosebită dezvoltării sale în mediul rural și identificării de soluții și proiecte care să crească calitatea vieții locuitorilor satelor.

Pornind chiar de la liderul său, Dacian Cioloș - inginer agronom și fost comisar european pentru agricultură, legătura partidului cu satul se dorește a fi una puternică. Oameni cu experinență în domeniu, între care și George Cățean, fermier și antreprenor din Brașov, membru al Biroului Național PLUS, au format un departament distinct dedicat acestui domeniu, cuprinzând grupuri de lucru corespondente în filialele județene.

În întâlnirile pe care le-au organizat cu fermierii și locuitorii satelor, inclusiv în Județul Sibiu, la Agroferm Brateiu, Dacian Cioloș a subliniat că: „Astăzi, în lume, în agricultura dezvoltată, nu mai câștigă cel care produce, ci cel care controlează vânzarea. Acolo unde se face prețul. Agricultorii care rezistă și se dezvoltă sunt cei care au controlul pe vânzare”.

Prin programul PLUS ACUM, partidul propune măsuri urgente, menite să schimbe situația oamenilor care muncesc la sat și să dezvolte un sector agroalimentar durabil, inovativ și competitiv, centrat pe prelucrarea și exportul de produse cu valoare adăugată ridicată. Un set de măsuri privește controlul pestei porcine care afectează deja crescători de animale din Județul Sibiu:

- constituirea unei celule de criză care să asigure implementarea corectă a unui plan pentru limitarea răspândirii bolii; - asigurarea unui buget pentru despăgubiri, inclusiv pentru gospodăriile mici care au fost nevoite să îsi sacrifice animalele; - elaborarea unui plan comercial de redresare a sectorului, pentru a se evita pierderea completă a pieței interne.

Lipsa de viziune și incoerența guvernelor de până acum trebuie înlăturate de oameni noi și implicați, conectați la realitățile satului și pregătiți să aplice soluțiile cele mai bune.

În prezent, în Filiala Județeană PLUS Sibiu sunt înscrisi 60 membri care locuiesc în mediul rural. Au fost constituite comunități locale PLUS în Șelimbar, Cristian, Orlat, Gura Râului și Șura Mare iar în perioada următoare grupul de lucru de la nivel județean va asigura suport pentru recrutare și organizare pe plan local în toate comunele. Așteptăm ca oamenii onești, activi și cărora le pasă de viitorul satului să se alăture partidului PLUS: https://www.ro.plus/adeziune

Filiala Județeană PLUS Sibiu Președinte, Raul Andrei Apostoiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus