Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Două grajduri din satul Dealu Frumos se vor transforma în cămine pentru studenți

Două grajduri din satul Dealu Frumos se vor transforma în cămine pentru studenți

Un proiect al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” are în vedere transformarea a două grajduri din satul Dealu Frumos în spații de cazare. Proiectul, al cărui arhitect este Liviu Gligor, va fi realizat din materiale reciclabile. Clădirea va avea instalate panouri solare pentru încălzirea apei menajere și cel mai probabil spațiul va deveni cămin pentru studenții care fac practică în zonă.

Arhitectul Liviu Gligor a realizat proiectul de reamenajare a grajdurilor din comuna Merghindeal, satul Dealu Frumos. El a mizat pe un proiect care nu creează condiții de poluare a mediului înconjurător. Se vor utiliza soluții tehnice care vor contribui la reducerea consumului de energie și utilizarea eficientă a resurselor energetice pe termen lung. Materialele propuse în proiect sunt reciclabile.

Suprafața totală a terenului este de 1.594 de metri pătrați, din care construcția existentă ocupă 429,45 de metri pătrați. Noile spații de cazare vor ocupa aproximativ 470 de metri pătrați din suprafața totală a terenului. Prin proiect se intenționează reabilitarea celor două construcții existente, grajdurile, cu materiale tradiționale.

dealu frumos plan

Reamenajarea spațiilor interioare presupune organizarea a patru unități de cazare individuale cu supantă (n.r. – mansardă/etaj). Spațiile de cazare vor fi prevăzute cu două băi, una la fiecare două încăperi. Încăperile vor avea pardoseală din lemn masiv de stejar, iar vestiburile vor fi pardosite cu cărămidă tratată. Supanta va avea pereți înclinați cu lambriu de lemn de rășinoase și se vor prevedea trei lucarne pentru ventilarea și iluminatul natural al spațiilor.

„Cel mai probabil va deservi ca spațiu de cazare pentru studenții care fac practică acolo”, spun reprezentații Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din Sibiu.
Camerele vor fi dotate cu sobe de teracotă pentru încălzire, iar apa caldă menajeră va fi asigurată de o instalație independentă cu panouri solare montate pe acoperiș. Accesul în incintă se va face din drumul județean DJ105 prin intermediul unui spațiu verde.

Consolidarea și reabilitare clădirii este estimată la 204.695,57 de lei fără TVA, iar termenul de finalizare este de 60 de zile de primirea ordinului de începere a lucrărilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

5 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

O singura informatie nu ne-ati oferit: cine plateste ''Consolidarea și reabilitare căliri este estimată la 204.695,57 de lei fără TVA, iar termenul de finalizare este de 60 de zile de primirea ordinului de începere a lucrărilor.''?
Raspunde

Student fara frontiere

Acum 4 ani

Este vreo universitate in zona sau o veti infiinta voi ?
Raspunde

IOO

Acum 4 ani

"Consolidarea și reabilitare căliri"... Denisa, Denisa... Ortografia!!!
Raspunde

B.Utoru

Acum 4 ani

N-am auzit de arhitectul Ion Micu. Poate Ion Mincu.
Raspunde

Jacobus Hentmanisse

Acum 4 ani

Daca Viorica a devenit ''premiera'', de ce n-ar deveni si Denisa jurnalist. Noul trend.... Criza de personal in toate segmentele, angajam ce putem! Recomand citirea si recitirea de trei ori inainte de o postare!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus