Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Un trubadur se plimbă prin Europa cu bicicleta. A cântat câteva zile și prin Sibiu FOTO VIDEO

Un trubadur se plimbă prin Europa cu bicicleta. A cântat câteva zile și prin Sibiu FOTO VIDEO

Un tânăr argentinian a învățat să trăiască low cost și își petrece zilele cântând pe străzile Europei. De scurt timp a ajuns și în România și spune că îi place nespus să cânte aici. Atât de mult încât asta este deja a doua oară când ajunge la noi în țară, de când a început periplul.  A vizitat Transfăgărășanul, de care s-a îndrăgostit iremediabil, și cuvântul lui preferat în română este „frumoasă”. L-am întâlnit într-o zi însorită, în timp ce cânta pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, iar bucuria cu care își făcea „meseria” de trubadur ne-a cucerit. 

Augusto Tiseira Hindler a decis într-o zi că vrea să vadă Europa. Și-a luat la revedere de la tatăl și fratele său cu care se afla în vacanță la Roma, s-a urcat pe bicicletă și a pornit la drum. Pentru mâncare și cazare cântă la chitară, în speranța că oamenii vor fi încântați de prestația lui și vor arunca un bănuț în husa instrumentului. Are chiar și o listă cu toate țările pe care vrea să le viziteze până se întoarce acasă și deja le-a bifat pe majoritatea. Ba chiar pe a noastră a bifat-o de două ori. I-a plăcut atât de mult România încât s-a reîntors după ce a cântat în Moldova.

Pe Augusto l-am întâlnit în urmă cu câteva zile pe centru. Cânta atât de frumos și cu o veselie molipsitoare, încât pur și simplu nu ne-am putut abține și am rămas să-l ascultăm pentru câteva momente. Pe pancarta cu destinațiile sale, alături de povestea lui pe scurt, argentinianul a notat:

„Dacă nu poți să-mi dai un bănuț, atunci dă-mi un zâmbet. Mă va ajuta mai mult decât crezi.”
IMG_20191013_172013

Am trecut de câteva ori pe acolo, iar atunci când a luat o mică pauză am intrat în vorbă cu el. A fost foarte fericit să ne povestească despre viața lui și excursia care l-a adus la Sibiu. „Am plecat din Argentina pe 19 mai 2018. Am pregătit excursia în Europa cu tatăl și cu fratele meu. Am venit împreună și ne-am plimbat pentru două luni, din Barcelona până la Roma, apoi urma să luăm un avion către Rusia. La Roma eu am decis să închei excursia cu ei și să rămân aici”, ne-a povestit tânărul de 26 de ani.

„E minunat. Mi s-a schimbat viața atât de mult, pentru că mi-am deschis ochii și am descoperit multe lucruri diferite. În Argentina este o singură cultură, dar aici sunt atât de multe și limbi diferite. E incredibil cum într-o bucată de pământ există atât de multe limbi vorbite, mai ales că în America Latină cu toții vorbim spaniolă, chiar dacă avem accente diferite. Și cu toate că aici sunt atât de multe țări diferite, oamenii se înțeleg oriunde, pentru că toată lumea vorbește engleză. Îmi clătesc ochii și sufletul cu toate aceste minunății europene.”
IMG_20191013_172018

A decis să cânte la chitară ca să se poată întreține, dar și pentru a cunoaște cât mai mulți oameni. În România i-a plăcut mult când a trecut prima dată așa că acum a revenit și va sta câteva zile. A fost chiar și pe Transfăgărășan, drum care l-a fascinat.

„În aprilie și mai anul acesta am mai fost odată în România, dar numai în București, Brașov, Cluj și Timișoara. Acum m-am întors din Moldova și am decis să fac un mic tur prin țara voastră. Am fost și pe Transfăgărășan în urmă cu câteva zile și frumusețea drumului pur și simplu mi-a tăiat respirația. A fost foarte greu, chiar am campat acolo, am cunoscut câțiva urși pe drum (râde), dar exact asta am căutat de la această excursie - să îmi depășesc limitele, să experimentez și să trăiesc cât mai mult”, ne-a povestit Augusto.

Limba noastră i se pare ușor de înțeles. Chiar a învățat câteva cuvinte iar preferatul lui este „frumoasă”, nu doar pentru ceea ce înseamnă, dar și pentru cum sună atunci când îl aude rostit. „Româna și spaniola sunt asemănătoare și pot să înțeleg cam 40% din ce spun oamenii. Cred că dacă aș sta o vreme aici aș învăța chiar și să vorbesc”, a concluzionat argentinianul.

Tânărul a plecat de la Sibiu spre Alba Iulia, apoi va cânta în Cluj, Târgu Mureș, Sighișoara și la Brașov va poposi pentru câteva zile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Jacobus Hentmanisse

Acum 4 ani

Weirdo!
Raspunde

SK

Acum 4 ani

Peste tot se poate vedea ca il cheama Hildner, voi ati scris in text Hindler
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus