X
WhatsApp Image 2019-11-01 at 6.01.15 PM

Două sibience s-au calificat la Jocurile Olimpice din 2020

Alexandra Uiuiu și Elizabeth Pavel vor reprezenta Sibiul la Tokio, în 2020, la Jocurile Olimpice. Tinerele sportive s-au calificat cu echipa națională de baschet 3×3.

Reușita fetelor consemnează un eveniment istoric pentru naționala feminină de baschet 3×3, acela de a participa la Jocurile Olimpice chiar în ediția de debut a 3×3-ului în calitate de disciplină olimpică.

Sibiencele Alexandra Uiuiu și Elizabeth Pavel,  sportive titrate ale peisajului baschetbalistic românesc, au contribuit semnificativ la această calificare, reprezentând România la o serie de turnee internaționale culminând cu prezența la Jocurile Europene de la Minsk 2019 și la FIBA 3X3 Euro Cup 2019.

Calificarea la Jocurile Olimpice de vară Tokyo 2020 nu este singura realizare istorică a celor două jucătoare. Alexandra și Elizabeth, alături de sibianul Traian Petru, au fondat la Sibiu primul club sportiv profesionist dedicat baschetului 3×3 din România – BC 3 X 3 Elite.

Alături de România s-au mai calificat direct la Olimpiadă: Rusia, Mongolia și China. Celelalte patru locuri rămase vor fi atribuite în urma disputării unor turnee de calificare preolimpice.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Ion Ionescu

    Care Sibiu, mai nene? Sibiul va participa la olimpiada de la Tokio? Cine va invata jurnalism? Dur, Grozea si cu Cretu, ceea ce se si vede. Vai de voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sport
  • Contact