Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

Un website Britanic scrie despre cât de specială este Transilvania. „Sibiul, un oraș cu piețe magnifice”

Un website Britanic scrie despre cât de specială este Transilvania. „Sibiul, un oraș cu piețe magnifice”

Un website britanic specializat în asigurări de călătorie a publicat miercuri o listă cu cinci lucruri despre Transilvania. Britanicii susțin că Transilvania este specifică Halloween-ului datorită conexiunilor vampirești, dar aduc în lumină mai multe motive pentru care zona este specială.

Britanicii vorbesc despre urșii din Munții Carpați, izvoarele termale, ruinele dacice, frumusețea arhitecturală a Sibiului și a Brașovului și despre Dracula. Website-ul World First aduce în lumină câteva dintre cele mai importante destinații turistice din zona Transilvaniei, recomandând vizite în unele dintre cele mai uluitoare locuri din zonă.

O vizită în Transilvania nu poate fi completă fără o drumeție în Munții Carpați, iar vizitele se încheie cu întâlniri cu urși, spun aceștia. „În afară de râși și lupi, zona este casa celei mai mari populații urși din Europa. Aproximativ 5.000 de specii de mamifere solitare se pot găsi în pădurile de stejar și fag mâncând mure, mere și nuci. În zona Valea Strâmbă, vizitatorii pot observa aceste creaturi incredibile în sălbăticie”, scriu britanicii.

Britanicii nu au uitat să menționeze străzile mici din Sibiu și cea mai mare biserică gotică, dintre Istanbul și Viena, din Brașov. „Sibiul este un oraș mic plin de pasaje înguste și piețe magnifice, dar și de o varietate de galerii de artă. Pentru cei care preferă adrenalina, Brașovul este localizat la marginea Poienei Brașov, un loc bun pentru sporturile de iarnă”, recomandă site-ul World First.

Lista nu putea fi completă fără Dracula, adică Vlad Țepeș. Cartea lui Bram Stoker din 1897 s-a inspirat din poveștile despre Vlad Țepeș, dar și din evenimente reale. Adânc în pădure este Castelul Bran, unde turiștii pot învăța mai multe despre domnitor. „Mulți nu știu că adevărata casă a lui Vlad este la Cetatea Poenari din Valahia. Poți uita ușor că mult lăudatul Vlad a omorât în realitate aproximativ 80.000 de oameni”, se încheie articolul scris de britanici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

4 comentarii

A

Acum 4 ani

Putem sa nu ne mai imbatam cu apa rece macar pentru o zi?
Raspunde

Stroe vasilica

Acum 4 ani

Am fost,la peste 60 de ani de viata...pentru intaia oara,la sibiu...este miraculos... brasov,sighisoara,medias...altceva ...DE DEPARTE,ALTCEVA DECAT FOCSANI,BUZAU,PLOIESTI,GALATI BRAILA...
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

"Aproximativ 5.000 de specii de mamifere solitare se pot găsi în pădurile de stejar și fag mâncând mure, mere și nuci" 5000 de specii mamifere? Care, in afara de ursi?
Raspunde

Ovidiu

Acum 4 ani

Felicitari pentru articolul obiectiv, echilibrat (fara „nationalism local”)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus