X
FOTO: bizbrasov.ro

Salamul de Sibiu nu este făcut cu carne locală. Nici măcar cu carne din țară

Salamul de Sibiu este fabricat exclusiv din carne din import. Producătorii achiziționează materia primă doar din unitățile autorizate prin ștampila ovală, România funcționând la momentul actual pe ștampile hexagonale. Asta înseamnă că Salamul de Sibiu nu are nici un gram de carne românească.

Salamul de Sibiu este fabricat exclusiv din carne din import, arată site-ul Descoperă, producătorii achiziționând materie primă doar din unităţi autorizate prin ştampila ovală. Ei spun că se confruntă cu o competiţie majoră în achiziţia materiei prime din Europa, principalul mare cumpărător fiind China.

„În momentul de faţă, noi toţi făcând schimburi intracomunitare, suntem agreaţi cu ştampilele ovale. Ştampila Ovală înseamnă doar carne din afară, slănină din afară. Din România, în acest moment, pe ştampile hexagonale, ştiţi că e ştampila de tranzit, nu achiziţionăm carne”, a explicat Carmen Gavrilescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Salam de Sibiu la evenimentul „Zilele Salamului de Sibiu”, care a avut loc la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale.

Preşedintele Asociaţiei a adăugat că materia primă provine în special din Spania, Italia şi Germania, unde competiţia pentru achiziţie e foarte mare din cauza pestei porcine. „Cărnurile sunt toate din perimetrul european, din Spania, Italia, Germania. Valul puternic este din China, ce se întâmplă în China şi Vietnam. Importurile Chinei s-au dublat. E o competiţie uluitoare în momentul de faţă, se vinde în avans. Producţia foarte multora era vândută până în luna martie anul viitor”, a explicat aceasta.

Preţurile Salamului de Sibiu au crescut cu 10% la raft, faţă de anul trecut, iar de când a fost recunoscut pe plan european, consumul de Salam de Sibiu a crescut la 4 felii pe an pe locuitor.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  realistul

  Atunci sa-l mance ei! Ce-am ajuns, Doamne!Iin tara asta nu mai poti creste un porc, trebuie sa aduci carne din UE. Mai rau ca in vremea Imperiului sau a fanariotilor!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Muc the little

  Nu esti realist deloc ! Deloc !
  Frectiile cu traditiile pastrate si perpetuate, cu valorile traditionale si bărbi despre zestrea stramoseasca sunt doar sclipiciuri de luat fata la fraieri.
  De fapt vorbim de un singur lucru. Despre BANI. BANI, BANI BANI. ATATA CONTEAZA IN BUSINESS ( si in viata ) BANIIIIIIIIIIIIIIII!
  Cine nu recunoaste e un ipocrit ordinar.
  Deci, nu e nimic dar absolut nimic nefiresc, imoral, ilegal sa faci salam de Sibiu din carne din Trinidad and Tobago.
  Uite ca Mercedes face masini on China, Turcia si in alte cateva tari si pentru asta nu s-a spanzurat nici un neamt iar masinile se vând in continuare de parca ar fi facute de Angela Merkel cu mâna ei

  Eu as mânca fara absolut nici o problema Salam de Sibiu pe care sa scrie ” made in Bangladesh” Si as conduce Dacia facuta in China . Asa si ? E ceva rau in asta? Nu. De de? Pentru ca sunt LIBER sa imi placa sau nu ceva, sa accept sau nu o realitate, Si ceilalti la fel. Dar, pun pariu ca daca Salamul de Sibiu facut exclusiv cu carne neromaneasca ar fi pe raft la un sfert de pret n-ai avea nici o strabatere sa te duci sa iti iei cateva rudițe. Sau, un exemplu mai dragut. Te invit la mine acasa intr-o dupa amiaza si iti ofer cu drag si cu ospitalitatea stramoseasca o masa pe cinste. Toate produsele insa vor fi din import. Sa inteleg ca o sa ma refuzi. ?
  Nu fii orgolios! Nu fii român cand nu e cazul. ….

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact