X
original_depunere_juramant_guvern_04-11-2019_20

Guvernul Orban a depus jurământul. Primele lucruri pe care le-a cerut Iohannis noului Executiv

Guvernul Orban a depus jurământul în această seară la Palatul Cotroceni în fața președintelui Klaus Iohannis, la scurt timp după votul de învestire primit în Parlament. Șeful statului a spus că deja „se teme” să se gândească  la ce vor găsi noii miniștri în ministere și le-a cerut acestora să nu dezamăgească.

Klaus Iohannis i-a felicitat pe noii miniștri și pe deputații care și-au dat votul pentru aceștia. „Vreau astăzi să felicit și pe ceilalți parlamentari care au votat alături de parlamentarii PNL – din USRM, din PMP, din ALDE, chiar din Pro România, din ALDE și chiar din PSD. Toți care ați votat pentru învestirea Guvernului Orban ați făcut un lucru înțelpt. Ați înțeles să lăsați deoparte micul meschinul aranjament politic într-un moment în care România a fost într-o criză guvernamentală”, a declarat Iohannis.

Șeful statului a recunoscut că mandatul noului guvern va fi dificil și că nu este unul e o perioadă lungă. Acesta le-a cerut noilor miniștri să se apuce de „reconstrucția și a repune România pe calea cea bună”, menționând câteva lucruri care trebuie făcute în scurt timp.

„Veți avea un mandat relativ scurt, dar pot să spun din această seară că mă aștept să rezolve câteva probleme foarte urgente: închiderea bugetului pe anul 2019, pregătirea proiectului de buget pentru anul 2020, reluarea discuțiilor pe legile justiției, pentru că ce a stricat PSD în domeniul justiției trebuie reparat, trebuie încurajată din nou lupta anticorupție, trebuie pregătită și puse în practică într-un mod foarte transparent, corect și eficient alegerile. Este nevoie cu siguranță de foarte multă implicare.

Vreau să atrag atenția că această victorie este importantă, mare, dar, totuși, numai o victorie de etapă. Urmează alegeri grele, extrem de importante pentru România – alegerile prezidențiale, alegerile locale și urmează poate chiar anticpiat alegerile parlamentare. Toate acestea trebuie logistic foarte bine pregătite, politic trebuie foarte bine pregătite pentru a da românilor posibilitatea să aleagă varianta cea mai bună”, a declarat Klaus Iohannis.

În răspunsul său, Ludovic Orban a spus că „pornim la un drum greu într-o situație destul de dificilă în România. Avem de deblocat o mulțime de proiecte care au bătut pasul pe loc, de la cele de infrastructură în domeniul transporturilor, de investiție, în rețeaua sanitară, deblocarea procedurilor competititve în programul de achiziție de înzestrare a Armatei (…)”.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

10 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Marean Calbasan

  Gata, in sfarsit Romania are guvernul pe care il merita, cu oameni noi si devotati tarii! Turcan, Anastase, Boagiu, Videanu sau Berceanu o sa ne duca spre prosperitate daca le dam o sansa! 😍😍😍

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Toma

  Am o mare satisfactie vazand pe unii care vrand sa fie ironici sunt practic disperati de intorsatura lucrurilor.Nu stiu daca va putea sa faca multe lucruri dar inlaturarea guvernului penalilor,incompetentilor,violatorilor si infractorilor constituie o mare victorie!Am vazut aseara dandu-se de ceasul mortii de grija romanilor pe lingai ca si Cristoiu saa Chirieac ,oameni care au luat bani grei pentru a ne suci mintile!Oare cat vor mai avea crezare?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   realistul

   Si vrei sa spui ca ce se intampla acum e o.k? Orban n-a facut nimic toata viata, n-a condus 2 oameni, a incasat salariul numai pe considerente politice. Cum credeti ca va conduce un guvern?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact