X
Yvonne, regia Botond Nagy foto credit TNRS, Paul Băilă (119)

Iustinian Turcu își serbează ziua de naștere în teatru. Actorul împlinește 26 de ani

Iustinian Turcu este actor al Teatrului Național „Radu Stanca” și astăzi își serbează ziua de naștere prin muncă. Actorul, deținător al unui Premiu UNITER pentru Debut, împlinește 26 de ani.

Iustinian Turcu, în vârstă de 26 de ani, este unul dintre cei mai talentați actori ai generației tinere, putându-se lăuda deja cu Premiul UNITER la categoria Debut, pentru rolul Georg din spectacolul „Martiri”, semnat de Radu Nica. Iustinian este prințesa din „Povestea prințesei deocheate” în regia lui Silviu Purcărete. Spectacolul a primit Premiul UNITER, pentru cel mai bun spectacol al anului 2018 în România. De asemenea, actorul Teatrului Național „Radu Stanca” este prințul din „Yvonne” în regia lui Botond Nagy. În 8 și 9 noiembrie Iustinian va apărea în spectacolul „Faust” și în 20 noiembrie publicul îl poate vedea în spectacolul „Girafe. Fabula urbană #1”.

Martiri, regia Radu Nica

Martiri, regia Radu Nica

„Ziua mea de naștere am început-o cu o repetiție la un nou spectacol, acum am o pauză și după-amiază o să merg din nou la repetiții. Îmi petrec ziua de naștere la teatru în fiecare an de când colaborez și lucrez la TNRS, chiar din facultate”, spune Iustinian Turcu.

Absolvent al studiilor Departamentului de Artă Teatrală, din cadrul Facultății de Litere și Arte – Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, promoția 2016, Iustinian Turcu este, în prezent, masterand în cadrul aceleiași instituții, dar și actor cu normă întreagă al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, putând fi văzut în mai multe producții de succes, precum „Faust”, „Metamorfoze” și „Povestea prințesei deocheate” (regia: Silviu Purcărete), „De ce Hecuba?!” și „Omul cel bun din Sîciuan” (regia: Anca Bradu), „GIRAFE Fabula urbană #1” și „BIZONI Fabula urbană #2” (regia: Radu Afrim), „Perfect compus” (regia: Alexandra Badea) sau „Yvonne”, regia Botond Nagy.

Povestea printesei deocheate

Povestea printesei deocheate

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact