X
WhatsApp Image 2019-11-04 at 2.59.30 PM

Alexandra Uiuiu, fondatoarea clubului sibian BC 3×3 Elite. „Am început din dragoste pentru fenomenul global pe care îl reprezintă 3×3-ul”

O calificare istorică pentru țara noastră le-a adus o mare bucurie Alexandrei Uiuiu, lui Elizabeth Pavel și lui Traian Petru, fondatorii clubului de baschet BC 3×3 Elite – echipa națională de baschet 3×3 feminin va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Citește și Două sibience s-au calificat la Jocurile Olimpice din 2020

Am stat de vorbă cu Alexandra Uiuiu, președinta clubului de baschet, despre calificarea la Jocurile Olimpice, ideea de a înființa clubul de baschet 3×3 și amploarea pe care acest sport a luat-o la noi în țară, în ultimii ani.

De ce ați înființat acest club?

Am început proiectul BC 3×3 Elite din dragoste pentru fenomenul global pe care îl reprezintă 3×3-ul, acesta fiind cel mai important sport urban de echipă din lume. Eu personal am fost cucerită de ritmul electrizant, de natura foarte fizica a jocului şi de faptul că 3×3-ul îmi dă libertatea să-mi folosesc creativitatea pe terenul de joc.

Clubul are la bază prietenia de peste 15 ani cu partenerii fondatori, Elizabeth Pavel si Traian Petru, practicanți la cel mai înalt nivel ai acestui sport şi prin acest proiect dorim să dezvoltăm și să promovăm 3×3-ul în Sibiu, printr-o abordare profesionistă și orientată spre performanță.

Cum a evoluat baschetul 3×3 în România și Sibiu?

România, care este câștigătoarea istorică a primei ediții a Campionatelor Europene 3×3 organizate de FIBA, este o țară cu tradiție în lumea 3×3 și există un foarte mare interes legat de acest sport. La noi în țară exist deja un circuit profesionist 3×3, iar Sibiul, un oraș care respiră baschet, este printre primele orașe in care 3×3-ul a avut un impact major.

Calificarea la Jocurile Olimpice vorbeşte de la sine despre interesul cu care este tratat baschetul 3×3 feminin în România iar în urma acestei performanțe, popularitatea acestui sport o să crească și mai mult. Este îmbucurător faptul că Sibiul a primit inițiativa noastră cu un entuziasm deosebit și asta ne face să privim spre viitor cu optimism.

Care este stadiul actual al proiectului? Se bucură de susținere locală?

BC 3×3 Elite se află în stare incipientă, această calificare reprezentând practic activarea lui, deoarece tot efortul și munca noastră au fost canalizate spre obținerea acestei calificări.

Ne dorim să reprezentăm Sibiul cu mândrie în toate competițiile în care o să fim agrenați iar din primele contacte avute cu autoritățile locale, am putut să remarc cu bucurie o atitudine cooperantă. În special Sala Transilvania a fost un susținător important al acestui proiect, prin construirea unui teren profesional de 3×3, care ne va permite să ne pregătim în cele mai bune condiții, să organizăm competiții oficiale și poate în primul rând va permite sibienilor să se bucure de adevărata experiență 3×3, iar asta va ajuta la creşterea acestui sport în orașul nostru.

O calificare istorică pentru voi, dar și pentru Sibiu, pentru țară. Cum vă face asta să vă simțiți? Cum vă veți pregăti?

Foarte multă lume a muncit enorm și s-au făcut sacrificii enorme pentru această calificare! Este un sentiment nemaipomenit să vezi că munca ți-a fost recompensată şi să simţi mândria că ai contribuit şi tu la acest moment istoric pentru baschetul românesc și sibian! Atât pentru noi personal, dar şi pentru clubul nostru, poate fi doar o confirmare că suntem pe drumul cel bun!

Programul de pregătire și strategia pentru Jocurile Olimpice urmează să fie anunțate de către reprezentanții Federației Române de Baschet în perioada următoare. Pentru mine a fost o vară cu un program extrem de încărcat, am avut plăcerea de a călători pe tot mapamondul în încercarea de a obține această calificare, începând cu Belarus, Italia, Franța și Rusia și terminând cu Japonia și Canada. Încă nu pot să realizez cu adevărat că am reuşit să ne calificăm şi îmi acord puțin timp pentru a sărbători acest eveniment.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Interviu
  • Contact