X
lucian vintan

Doliu la ULBS. Prof. Univ. Dr. Ing. Lucian Vințan a încetat din viață

Reprezentanții Universității Lucian Blaga din Sibiu anunță, cu profundă durere, încetarea din viață a profesorului universitar doctor inginer Lucian Nicolae Vințan, membru al Academiei de Științe a României și întemeietor al școlii sibiene de calculatoare.

“Personalitatea și opera Profesorului Vințan a marcat atât destinele universității noastre, precum și pe cele ale colegilor, studenților, colaboratorilor și ale tuturor celor care l-au cunoscut. Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!” transmit reprezentanții ULBS.

Surse medicale spun că profesorul universitar a suferit un atac cerebral acum o lună. A fost transportat la spitalul din Brașov și a intrat apoi în moarte cerebrală.

Dl. Lucian N. Vințan a fost profesor universitar din anul 2000 și primul conducător de doctorate în domeniul „Calculatoare și tehnologia informației” (2001) la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, unde a condus „Centrul de cercetare pentru arhitecturi avansate de procesare a informaţiei” – v. http://acaps.ulbsibiu.ro/. A obținut titlul de inginer diplomat și un doctorat, ambele de la Universitatea “Politehnica” din Timișoara, în domeniul științei și ingineriei sistemelor de calcul.
Potrivit cnatdcu.ro Profesorul Lucian N. Vințan a fost  expert în arhitectura sistemelor de calcul, optimizare multi-obiectiv și metode de text-mining. El a publicat peste 150 de articole științifice, inclusiv în reviste (ISI) Thomson Reuters Web of Science (TR WoS) prestigioase (spre ex. IEEE Transactions on Computer-Aided Design of Integrated Circuits and Systems, Concurrency and Computation: Practice and Experience, Journal of Systems Architecture, IET Computers & Digital Techniques, Microprocessors and Microsystems etc.) precum și în conferințe internaționale de referință (IEEE, ACM), din România, SUA, Marea Britanie, Italia, Germania, Spania, China etc.
Peste 40 dintre acestea sunt indexate/cotate (ISI) Thomson Reuters WoS. Lucrările sale au înregistrat până în prezent (2016) circa 650 de citări internaționale independente, prin intermediul a peste 450 de publicații de valoare științifică (spre ex. în revista IEEE Transactions on Computers).

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Horia

  Mult prea devreme. A facut intr-o viata nu cat ar fi facut altii in 7 vieti. Si daca am fi avut acele 7 vieti nu am fi putut atinge nivelul lui. Simt o pierdere enorma. Parca am pierdut un parinte, nu unul care te prinde cand cazi ci unul care te impinge sa faci un pas in sus.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Andrei-fost student

  O somitate! Acesta era unul dintre cuvintele dansului preferate . Un profesor care a modelat generatii, pasionat fiind de ceea ce facea! Numele lui va rasuna in istoria universitatii si a orasului! Mare tristete! Condoleante familiei!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicu

  Dumnezeu sa il odihneasca in pace. Si rusine celor care l-au atacat pe nedrept asta vara. Ca fost student ULBS am auzit mereu numai lucruri bune despre dansul.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cosmin - fost student

  Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca cu cei drepti ! Am pierdut un profesionist in domeniul lui, un mare profesor si formator de ingineri deosebit. Imi aduc aminte cu placere de orele de curs ale dinsului, de tinuta lui profesionala deosebita. Cu adevarat un mare om, un mare caracter !
  Sincere condoleante familiei si tuturor celor dragi lui !

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ciprian Radu

  Comunitatea academica (sibiana, nationala si internationala) a ramas fara unul dintre cei mai valorosi membri. Realizarile profesionale ale domnului Profesor Lucian Vintan sunt recunoscute la nivel international. Contributiile sale se ragasesc in arhitecturile microprocesoarelor de astazi. De asemenea, a ajutat semnificativ la dezvoltarea profesionala a multora, printre care ma numar si eu. Consider ca ne-a invatat pe multi cum putem sa fim oameni de stiinta autentici si cred ca putem si noi sa le transmitem altora cate ceva din ceea ce am invatat de la dansul.

  Sincere condoleante familiei! (S-a dus mult prea devreme…)

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  LaFlemme

  Nu l-am cunoscut pe acest profesor dar dupa comentarii si like-uri se vede ca era iubit si apreciat. Asa ar trebui sa ramana in memoria studentilor fiecare profesor. Dumnezeu sa-l ierte!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   blabla

   Pentru oricine l- a a ut ca profesor, cursurile lui erau o incantare. In anii terminali, cand prezenta la cursuri era oricum redusa, la cursul lui era mereu plin.

   Dumnezeu sa-l odihneasca

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact