X
poliția mesaj fake

Reacția poliției la mesajele fake: „Noi nu am trimis niciodată un asemenea mesaj”

Zilele acestea, un mesaj aparent transmis de Poliția Română circulă pe internet, oamenii fiind atenționați cu privire la șase numere de telefon care vă pot fura datele de contact sau bancare. Principiul de funcționare ar fi că unul din aceste numere sună odată timp de câteva secunde, apoi închide, iar dacă sunați înapoi puteți fi victimele acestor hackeri. Poliția Română a anunțat însă că nu are nici o legătură cu acest mesaj.

Reprezentanții Poliției Română au anunțat că nu au trimis niciodată un astfel de mesaj și le recomandă oamenilor să nu apeleze numere de telefon străine sau să nu răspundă dacă sunt sunați. Motivul este costul extra la factura telefonică sau dispariția unor bani de pe cartele preplătite.

„Vă anunțăm că noi nu am trimis niciodată un asemenea mesaj, iar dacă primiți apeluri de la numere necunoscute, din alte țări, vă recomandăm să nu răspundeți sau să apelați înapoi”, anunță reprezentații poliției pe pagina de Facebook.

Mesajul trimis în mediul on-line specifică șase numere de telefon din Belarus, Letonia, Serbia, Valparaiso, Vilnius și Tanzania care sună o singură dată și apoi închid. Dacă numărul de telefon este apelat, poate copia lista de contacte în doar trei secunde, dar poate accesa și cardul bancar sau informațiile bancare dacă acestea sunt salvate în memoria telefonului. De asemenea, oamenilor le este indicat să nu apeleze la #90 sau #09 dacă le este solicitat la orice apel. Acesta ar fi un truc prin care „teroriștii” ar putea accesa cartela SIM.

Mesajul a fost primit și pe raza județului Sibiu, în ultimele 24 de ore.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact