Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Ministrul Sănătății: a doua tranşă de 500.000 de doze de vaccin antigripal va fi livrată în 10 noiembrie

Ministrul Sănătății: a doua tranşă de 500.000 de doze de vaccin antigripal va fi livrată în 10 noiembrie

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat joi că o a doua tranşă de 500.000 de doze de vaccin antigripal va fi livrată pe data de 10 noiembrie, iar ultima tranşă - la începutul lunii decembrie.

Costache şi-a preluat oficial, joi, mandatul de ministru al Sănătăţii, la eveniment fiind prezenţi premierul Ludovic Orban şi viceprim-ministrul Raluca Turcan.

"Vom încerca să optimizăm acest sistem şi la anul să nu mai vorbim de o criză a vaccinului. Procedurile trebuie demarate din timp şi nu trebuie să ajungem în situaţia asta şi, evident, cei responsabili să înveţe din greşelile care s-au făcut", a precizat ministrul Sănătăţii, care a menţionat că în luna octombrie a fost livrată prima tranşă de 500.000 de doze de vaccin antigripal.

Vorbind despre taxa clawback, asigurările complementare şi Eurotransplant, ministrul a subliniat că deciziile pe aceste subiecte vor fi luate "rapid" împreună cu actorii din domeniu: "Multe dintre deciziile acestea - taxa de clawback, asigurările complementare, Eurotransplantul - sunt decizii care vor fi luate rapid, dar sunt decizii care trebuie luate împreună cu actorii ce participă la fiecare din acest program. (...) Împreună cu profesioniştii din domeniu şi cu Comisia de sănătate a Parlamentului vom prezenta în curând cele mai bune soluţii".

El a anunţat "toleranţă zero" faţă de plăţile informale din unităţile medicale.

Mai mult, el a spus că va fi gândit "un sistem adevărat de evaluare" pentru concursurile la funcţiile de manager de unităţi medicale, dar şi la alte concursuri destinate personalului medical.

"Ne gândim împreună cu colegii să introducem un sistem adevărat de evaluare, care va fi aplicat la concursurile de manageri şi pentru manageri, cât şi pentru personalul medical care dă astfel de concursuri. Ştim foarte bine că există simulacru de concursuri, ştim foarte bine că se fac numiri politice şi cel puţin în domeniul sănătăţii mi se pare foarte grav", a spus Victor Costache, citat de Agerpres.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus