X
braconaj olt pesti

Brașovean prins la braconat pe Olt. Peste 300 de kg de pește au fost aruncate înapoi în apă

Un brașovean, în vârstă de 43 de ani, a fost prins de reprezentanții A.J.V.P.S. și de polițiști cu 10 plase tip monofilament, pline cu pești.

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Porumbacu de Jos, împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. Sibiu, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol pe râul Olt, în 8 noiembrie, în jurul orei 00,30.

În zona Hidrocentralei Arpașu de Jos, pe albia râului Olt, într-o barcă pneumatică, polițiștii au identificat un brașovean în vârstă de 43 de ani, care nu și-a putut justifica legal prezența în zonă, în barca acestuia găsindu-se și trei plase tip monofilament în care erau prinse mai multe specii de pește.

Polițiștii împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. au continuat verificările, din apă fiind extrase încă 7 plase de același tip, pline cu pește, toate aparținând brașoveanului, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

O cantitate de peste 300 de kg de pește, somn, caras și plătică, a fost redată mediului natural, iar 31 de kg de pește au fost confiscate în vederea comercializării.

braconaj olt pesti

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării două bărci pneumatice, patru vâsle, o pompă și 10 plase tip monofilament cu o lungime totală de 860 m.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de pescuit comercial fără licență, deținere ilegală de pește, respectiv deținere și utilizare de plase tip monofilament.

Cercetările continuă la nivelul Secției 4 Poliție Rurală Porumbacu de Jos.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Calin

    Sa-l intrebe ce restaurante are pe lista ca sa le aprovizioneze cu peste proaspat???.. alta sansa sa vanda 300 kg nu exista/ lucreaza la comanda! NU este singur implicat in porcarii; sa inceapa si ANAF control si se termina cu porcariile astea dupa ce se aude ce amenzi se dau si se inhid afacerile.. NU ai la cine vinde, nu MAI este interes financiar, dispare si braconajul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact