Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Reacțiile celor trei: Iohannis – ”Victorie”, Barna – ”Atenție la numărarea voturilor”, Dăncilă: ” Mulțumesc primarilor”

Reacțiile celor trei: Iohannis – ”Victorie”, Barna – ”Atenție la numărarea voturilor”, Dăncilă: ” Mulțumesc primarilor”

Președintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac împotriva PSD în discursul său de după anunțarea rezultatelor provizorii ale sondajelor de tip exit-poll. ”Victorie! Am reușit să învingem PSD. Mai mult decât oricând în ultimii 30 de ani, niciodată românii nu au votat atât de mult și atât de clar împotriva PSD. Datele arată că milioane de români din țară și diaspora au votat pentru proiectul nostru, pentru o Românie normală. Am crezut mereu în români și în participarea lor. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit, în primul rând liberalilor și votanților de dreapta. Dar și celor care nu cred într-un partid anume, dar își doresc o Românie normală. (...) Acești ani au fost ani de luptă și de rezistență și am ținut piept atacurilor deosebit de agresive ale PSD”, a spus Iohannis.

În perspectiva turului doi al alegerilor prezidențiale, Iohannis le-a cerut susținătorilor USR, PLUS, PMP și UDMR să-l susțină. ”Pentru turul 2 le spun celor care au fost în stradă alături de mine: veniți la vot pentru ca lupta voastră să nu fi fost în zadar, să înlăturați PSD definitiv de la putere. Celor care nu mai doresc să le plece copiii din țară: veniți la vot pentru că acum putem să schimbăm lucrurile. Celor din diaspora le spun: veniți la vot pentru că acum puteți să faceți diferența. Votanților USR PLUS care au susținut azi un candidat foarte bun îi chem să construim împreună acest viitor pe care ni-l dorim. Celor de la PMP le spun: veniți la vot. Acum putem împreună să facem România educată pe care și eu mi-o doresc războiul cu PSD nu s-a terminat, dar noi suntem în poziția în care trebuie să muncim împreună. Noi, PNL, USR PLUS, PMP, UDMR nu înseamnă că votanții stângii vot fi uitați sau ignorați. Ei își doresc ce vor toți românii: școli, spitale, legi corecte și respectate de toți”, a mai spus Iohannis.

Dăncilă: „Nu vrem să eliminăm niciun partid”

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale, a făcut o serie de declarații după publicarea primelor rezultate cu privire la votul pentru alegerile prezidențiale. „Mulțumesc celor care au votat cu inima. Mulțumesc primarilor. Cei care au avut o alta alternativa, sper sa vina alături de noi. Votul arata increderea acordata, ne ajuta sa continuam campania electorala. Lupta noastra nu este împotriva unui partid, nu vrem sa eliminam niciun partid, lupta noastra este pentru consens. Lupta noastră nu este contra cuiva, ci pentru echilibru și pentru români”, a declarat Dăncilă.

Barna: ”Am văzut rezultatele exit-poll-urilor, ne încurajează”

Candidatul Alianței USR PLUS, Dan Barna, a declarat după închiderea urnelor, că rezultatele exit-poll-urilor îl încurajează și că rămâne optimist. ”Am văzut rezultatele exit-poll-urilor, ne încurajează, rămânem optimiști, încrezători, pentru că încă se votează. Mulțumesc diasporei pentru mesajul transmis. Le cer colegilor din secțiile de votare să fie atenți la numărarea voturilor. Fac apel la toți colegii să vegheze fiecare dintre voturi, să nu ridice ochii decât atunci când buletinele sunt sigilate. Este o șansă mare pentru România și am dovedit în această campanie că oamenii obișnuiți se pot lupta cu vechea clasă politică și viitorul este al nostru”, a spus Dan Barna.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Marius

Acum 4 ani

Se pare ca lupta domnului fost si viitor președinte este DOAR pentru a scoate psd de la guvernare, nu pentru a oferi o țară normală românilor, nu pentru a oferi ceva milioanelor de oameni care își pun IAR încrederea în "capacitățile" sale.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

////

Acum 4 ani

Exact! A declarat ca oamenii au votat impotriva PSD-ului, in loc sa spuna ca oamenii au votat cu el pt. ca este cel mai potrivit pt. aceasta functie! Halal discurs! Si mai vorbesc de Viorica!
Raspunde

Calin

Acum 4 ani

Marius , ai votat cu PSD ? :)
Raspunde

Klaus

Acum 4 ani

Jenante si de-a dreptul penibile declaratii a putut sa faca Iohannis! Si culmea, le-a citit, deci au fost pregatite dinainte si nu a reactionat sub impuls de moment. “Romania normala” este lupta impotriva unui partid si jignirea unui sfert din populatia tarii? Asta este rolul unui presedinte asa-zis democrat? Unde e candidatul Iohannis de acum 5 ani? Regret intrarea lui Dancila in turul 2, insa astept cu nerabdare confruntarea dintre acestia. Si sper ca Iohannis sa accepte! Altfel va da dovada de lasitate! In seara asta a fost mult inferior fata de Dancila la capitolul discurs...
Raspunde

Gheo Felinaru

Acum 4 ani

oare citi morti au votat-o pe vasiloaca ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus