În urmă cu o lună, Paul Răhăian câștiga concursul local European Young Chef Award 2019 iar, cu ocazia asta, am aflat că în viața de zi cu zi când nu e campion european la gătit lucrează la Teatro. Motiv mai bun decât ăsta să ieși în oraș, la restaurant, nu prea găsești. Mi-am făcut o notiță în minte atunci, și ieri și-a dovedit utilitatea. Notița, și anume.
Am pornit de acasă cu gândul să mâncăm La Pasaj. Era ferecat ca un castel. Am zis apoi hai să mergem la Old Lisbon. Ușa, la fel de închisă, dar cu un A4 lucrat grafic cu Times New Roman pe care scria elegant: „Duminica închis”. Ne-am întors spre Pasajul Scărilor că mi-am adus aminte de Local. Închis și el la ora cu pricina, urma să se deschidă pentru cină peste vreo două ore. Și atunci, tring, s-a activat notița. O fi Paul pe tură, n-o fi Paul pe tură, mergem la Teatro.
Era aproape plin la ora cu pricina, semn că n-am fost singurii ciudați din oraș care își luau prânzul la ora 15. Am răsfoit rapid meniul, semn că ne era destul de foame și am comandat rapid o supă cremă de ardei copt, un șnițel vienez, o porție de paste cu fructe de mare, una cu șuncă și ciuperci și un mușchiuleț de porc în sos de piper însoțit de cartofi dulci prăjiți. Ambientul a fost foarte plăcut, suficient cât să nu ne plictisim până a venit supa. Foarte fină, stropită de deasupra cu niște parmezan, crutoanele foarte gustoase. Ne-a plăcut, am împărțit-o la patru, practic, că am gustat fiecare de vrei trei ori. Și am putut să abordăm felul 2 cu foamea oarecum potolită.
Pastele cu fructe de mare au dispărut primele, semn că au fost bune rău. Fructe de mare cu generozitate, pastele fierte perfect, au fost apreciate din plin. Cele cu ciuperci, aproape la fel de bune. Ciupercile, în special, au fost absolut delicioase, ciuperci sănătoase, de pădure. Cartofii prăjiți dulci au fost foarte apreciați și au dispărut rapid însă din cele patru felii de mușchi stropite generos cu sosul de piper două nu și-au atins destinul și au rămas în farfurie. Foarte generoasă porția. Șnițelul vienez a fost și el foarte bun, cu două mici reproșuri. Felia din care a fost făcut era un pic cam groasă pentru un șnițel vienez iar platingul, oricât de frumos arăta era destul de nepotrivit pentru a și mânca de pe el. Am făcut ca porcu în jurul farfuriei oricât m-am străduit să nu dau pe lângă. Mă scuzați.
Cartofii prăjiți, excelenți, iar sosul fructat de lângă a făcut preparatul delicios. Cu apă și niște Pepsi am lăsat 213 lei, patru persoane. Cam pipărat, dar practicat în cantități rezonabile, merită vizitat mai des.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Old Lisbon , La pasaj , Times New Roman , Paul Răhăian , European Young Chef Award , Pasajul Scărilor
Vizualizari: 5558
Ultimele comentarii
Acum 10 ore
MB
Acum 10 ore
Claudiu
Acum 10 ore
Liberal autentic
Acum 10 ore
Neli Oproiu
Acum 10 ore
Bobo