Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Noroc cu Teatro, că mori duminica de foame

Noroc cu Teatro, că mori duminica de foame

În urmă cu o lună, Paul Răhăian câștiga concursul local European Young Chef Award 2019 iar, cu ocazia asta, am aflat că în viața de zi cu zi când nu e campion european la gătit lucrează la Teatro. Motiv mai bun decât ăsta să ieși în oraș, la restaurant, nu prea găsești. Mi-am făcut o notiță în minte atunci, și ieri și-a dovedit utilitatea. Notița, și anume.

IMG_0366

Am pornit de acasă cu gândul să mâncăm La Pasaj. Era ferecat ca un castel. Am zis apoi hai să mergem la Old Lisbon. Ușa, la fel de închisă, dar cu un A4 lucrat grafic cu Times New Roman pe care scria elegant: „Duminica închis”. Ne-am întors spre Pasajul Scărilor că mi-am adus aminte de Local. Închis și el la ora cu pricina, urma să se deschidă pentru cină peste vreo două ore. Și atunci, tring, s-a activat notița. O fi Paul pe tură, n-o fi Paul pe tură, mergem la Teatro.

IMG_0367

Era aproape plin la ora cu pricina, semn că n-am fost singurii ciudați din oraș care își luau prânzul la ora 15. Am răsfoit rapid meniul, semn că ne era destul de foame și am comandat rapid o supă cremă de ardei copt, un șnițel vienez, o porție de paste cu fructe de mare, una cu șuncă și ciuperci și un mușchiuleț de porc în sos de piper însoțit de cartofi dulci prăjiți. Ambientul a fost foarte plăcut, suficient cât să nu ne plictisim până a venit supa. Foarte fină, stropită de deasupra cu niște parmezan, crutoanele foarte gustoase. Ne-a plăcut, am împărțit-o la patru, practic, că am gustat fiecare de vrei trei ori. Și am putut să abordăm felul 2 cu foamea oarecum potolită.

IMG_0370

Pastele cu fructe de mare au dispărut primele, semn că au fost bune rău. Fructe de mare cu generozitate, pastele fierte perfect, au fost apreciate din plin. Cele cu ciuperci, aproape la fel de bune. Ciupercile, în special, au fost absolut delicioase, ciuperci sănătoase, de pădure. Cartofii prăjiți dulci au fost foarte apreciați și au dispărut rapid însă din cele patru felii de mușchi stropite generos cu sosul de piper două nu și-au atins destinul și au rămas în farfurie. Foarte generoasă porția. Șnițelul vienez a fost și el foarte bun, cu două mici reproșuri. Felia din care a fost făcut era un pic cam groasă pentru un șnițel vienez iar platingul, oricât de frumos arăta era destul de nepotrivit pentru a și mânca de pe el. Am făcut ca porcu în jurul farfuriei oricât m-am străduit să nu dau pe lângă. Mă scuzați.IMG_0368

Cartofii prăjiți, excelenți, iar sosul fructat de lângă a făcut preparatul delicios. Cu apă și niște Pepsi am lăsat 213 lei, patru persoane. Cam pipărat, dar practicat în cantități rezonabile, merită vizitat mai des.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

lili

Acum 4 ani

Noroc cu jurnalistii de 2 lei. Noroc cu turistii care vin in Sibiu, ca preturile nu sunt pentru Sibieni. Draga jurnalist te rog sa mai iesi din casa pe weekend mai ales DUMINCA sa vezi ca sunt o gramada de restaurante deschise cu mancare ok.
Raspunde

yyy

Acum 4 ani

sa mai amintiti ca Paul a "castigat" "concursul" cu o reteta de de preparate din plic iar apoi s-a dus la baietii de la Syndicat sa il invete sa faca un puree din cartofi adevarati
Raspunde

Patetic

Acum 4 ani

Si daca gateai acasa pateai ceva? 16% din salariul minim net pentru o masa in oras, mai raman si de o iesire la mall pe 14. Welcome to 2019!
Raspunde

jonyjon

Acum 4 ani

"[...] semn că n-am fost singurii ciudați din oraș [...] semn că ne era destul de foame [...] semn că au fost bune rău" - semn că autorul nu își recitește articolul înainte de publicare, ca să elimine repetițiile astea enervante.
Raspunde

Marian

Acum 4 ani

Cred ca tanarul bucatar nu lucreaza si lunea... Eu am primit intr-o zi de ;luni mancare de la congelator usor incalzita... penibil... Ne-a scazut 10% din nota... vai de capul nostru... numai chefi peste tot...
Raspunde

Alex

Acum 4 ani

În timpul săptămânii am primit și eu salata cu vierme inclus la Teatro, caracatiță tare ca talpa unui pantof și paste fierte probabil o oră. Probabil că este greu cu forța de muncă în contextul actual dar fam. Lupu ar trebui să renunțe la metehnele practicate la Mai și să conștentizeze posibilitatea unor review-uri negative pe net. Tot 10% am primit și noi așa în bătaie de joc. Tourist trap ca la manual
Raspunde

chef la furculita

Acum 4 ani

Dar mai mancati si acasa! Ce-i asa de greu sa faci un snitel? Pastele se fierb singure. Iar sosul de fructe e o aberartie> puneti o lingura de gem!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus