Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Teatrul Gong lansează o provocare pentru adolescenți: „Să își ia părinții gratuit la teatru”

Teatrul Gong lansează o provocare pentru adolescenți: „Să își ia părinții gratuit la teatru”

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă în luna noiembrie trei spectacole pentru adolescenți – Alice, Regulile jocului și #projectfood. Reprezentații Teatrului „Gong” au pregătit o surpriză pentru părinți - intrarea este gratuită. Emiterea biletelor cu titlu gratuit se poate face doar de la Agenția de Bilete de la sediul teatrului.

„Regulile jocului” este o montare impresionantă despre forța distrugătoare a războaielor și puterea salvatoare a imaginației. Nama și Oldo, doi copii, victime și totodată supraviețuitori ai ultimului dintre ultimele războaie, se întâlnesc pe ruinele unui oraș, își spun poveștile de viață și, din joacă, încep un plan de schimbare a regulilor unei societăți cu prea puțină magie pentru un copil. Însă jocul de imaginație nu durează foarte mult, iar peste visele lor intervin 5.000 de zile și  distanța. Nama pleacă în Statele-Păcii, în timp ce Oldo rămâne în Țara Războaielor. În acest timp viețile celor doi se vor schimba, dar nu și dorința comună din inimile lor - o lume fără războaie. Scris și regizat de Yann Verburgh, spectacolul de la Sibiu provoacă o radiografie a lumii din jurul nostru, propunând un text de teatru politic cu un fir narativ clar și simplu. Construit în jurul unei utopii, textul păstrează un ton optimist, prin care propune o alternativă în mai bine prin puterea copiilor de a schimba regulile, textul francez fiind tradus în limba română de Diana Nechit. Universul creat pe scenă este unul al visului, cu o atmosferă post-apocaliptică articulată prin scenografia Velicăi Panduru și prin creațiile video ale Ioanei Bodale. Muzica pentru acest spectacol este o creație originală semnată de Claudiu Urse. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Alexandra Șerban și Paul Bondane, cu intervenții înregistrate ale actorilor Mircea Corcoveanu, Barbara Crișan, Mihaela Grigoraș, Nicoleta Lefter, Jenő Major, Gabriela Mitrea, Nicolae Suciu și Claudiu Urse. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră și nu este recomandat celor cu vârsta sub 10 ani. „Regulile jocului” va fi prezentat vineri, 15 noiembrie, de la orele 18:00.

Regulile Jocului-foto-Dragos Dumitru (21)

Ritmat și haios, spectacolul „Alice” este unul dătător de energie și conturează un loc al visării și al descoperirii. În povestea rescrisă de Yann Verburgh, Alice este imaginea Wonderland („cea mai firmă dintre toate firmele”) și reprezintă idealul de frumusețe feminină pentru tinerele adolescente. Nadia, o fetiță din Sibiu, devine încet – încet și fără voia sa Alice într-o aventură fascinantă alături de Iepurele Alb, Pisica de Chester, Regina de Cupă, Omida, Tweedledee și Tweedledum, Pălărierul și Iepurele de Martie. Textul spectacolului de la Sibiu este o creație ce are la bază cele două romane ale scriitorului englez Lewis Carroll – „Alice în Țara Minunilor” și „Alice în Țara Oglinzilor”. Montarea regizorului Eugen Jebeleanu creează cadrul unui spectacol deopotrivă pentru preadolescenți și părinți căci, într-un limbaj contemporan și cu o vizualitate modernă, pune întrebări despre relația dintre ei, așa cum este această relație condiționată de realitatea cotidiană. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Anton Balint, Paul Bondane, Barbara Crișan, Cristina Drăghici, Mihaela Grigoraș, Andrei Sabău și Claudiu Urse. Producția de la Sibiu se bucură, de asemenea, de contribuția unor creatori importanți precum Velica Panduru (scenografie și light design), Alex Halka (muzică), Coralie de Gonzaga și Silviu Naicu (video). Spectacolul are o durată de aproximativ 1h15min și nu este recomandat celor cu vârsta sub 10 ani. „Alice” va fi prezentat publicului vineri, 22 noiembrie și sâmbătă, 23 noiembrie, de la orele 18:00.

foto-Alice-Catalina Draghici (7)

Spectacolul #projectfood e, de fapt, un making of al unui proiect școlar despre istoria mâncării, pe de-o parte, și despre schimbările de comportament privind gustul și modul de a procura mâncarea în decursul ultimelor două milenii, pe de altă parte. Liceenii de clasa a IX-a, Filip, Ramona, Roxi, Eliza și John, copii care provin din diferite clase sociale, descoperă obiceiurile culinare ale romanilor în cadrul acestui proiect la biologie și, dincolo de glumele pe care le fac, iese la iveală faptul că mâncarea nu e chiar ceva ce ar trebui primit de-a gata: uneori e un bun doar al celor privilegiați, care pot mânca trei mese pe zi, pe când cei săraci renunță la prânz și înlocuiesc delicatesele bogaților cu mâncare „furajeră”, precum mei sau sorg. Dar ceea ce pare o delicatesă pentru unii, pentru alții e doar o absurditate. Concluzia e că gustul se educă. Comic și uneori ironic, dar degajat, dialogul actorilor Anton Balint, Lucia Barbu, Paul Bondane, Raluca Pavel și Alexandra Șerban exploatează una dintre cele mai discutate teme contemporane: ce mâncăm. Spectacolul construit pe un text de Elena Vlădăreanu, în regia lui Robert Bălan, se bucură de contribuția scenografei Anei Iulia Popov, coregrafei Ibi Cristea și a muzicienilor Charlie Fălămaș și Matli MC. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră și nu este recomandat celor cu vârsta sub 10 ani. #projectfood va fi prezentat publicului vineri, 29 noiembrie, de la ora 18:00.

Food Project (19)

„Uneori poate fi dificil să te faci înțeles într-o lume tot mai zgomotoasă. Așadar, în luna noiembrie venim cu o provocare pentru adolescenți: să își ia părinții gratuit la teatru, pentru a le prezenta lumea din jurul lor. Teatrul poate fi o alternativă excelentă de petrecerea a timpului liber, dar și un bun pretext pentru dialog spre empatie și toleranță”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului Gong.
Programul complet al teatrului poate fi accesat aici.

Accesul publicului la evenimentele teatrului se face în limita locurilor disponibile, pe baza biletelor puse în vânzare atât online prin teatrulgong.ro, cât și la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00. Prețul unui bilet la spectacol este de 9 lei, tarif unic, iar emiterea locurilor gratuite pentru părinți se poate face exclusiv la sediul teatrului, nu și online.

Program

vineri, 15 noiembrie, ora 18:00 -  spectacol nerecomandat celor cu vârsta sub 10 ani

REGULILE JOCULUI

SCENARIUL și REGIA ARTISTICĂ: Yann Verburgh; TRADUCEREA: Diana Nechit; SCENOGRAFIA: Velica Panduru; VIDEO DESIGN: Ioana Bodale; MUZICA: Claudiu Urse; ÎN DISTRIBUȚIE: Paul Bondane, Alexandra Șerban, Barbara Crișan (voce), Mircea Corcoveanu (voce), Mihaela Grigoraș (voce), Nicoleta Lefter (voce), Jenő Major (voce), Gabriela Mitrea (voce), Nicolae Suciu (voce), Claudiu Urse (voce);

durata: 60 min.

preț bilet: 9 lei (tarif unic)

 

vineri, 22 noiembrie, ora 18:00 - spectacol nerecomandat celor cu vârsta sub 10 ani

ALICE

de Yann Verburgh, după Lewis Carroll, traducere de Eugen Jebeleanu

REGIA: Eugen Jebeleanu; SCENOGRAFIA & LIGHT DESIGN: Velica Panduru; MUZICA: Alex Halka; VIDEO: Coralie de Gonzaga, Silviu Naicu; în DISTRIBUȚIE: Anton Balint, Paul Bondane, Barbara Crișan, Cristina Drăghici, Mihaela Grigoraș, Andrei Sabău, Claudiu Urse;

durata: 75 min.

 

sâmbătă, 23 noiembrie, ora 18:00 - spectacol nerecomandat celor cu vârsta sub 10 ani

ALICE

de Yann Verburgh, după Lewis Carroll, traducere de Eugen Jebeleanu

REGIA: Eugen Jebeleanu; SCENOGRAFIA & LIGHT DESIGN: Velica Panduru; MUZICA: Alex Halka; VIDEO: Coralie de Gonzaga, Silviu Naicu; în DISTRIBUȚIE: Anton Balint, Paul Bondane, Barbara Crișan, Cristina Drăghici, Mihaela Grigoraș, Andrei Sabău, Claudiu Urse;

durata: 75 min.

preţ bilet: 9 lei (tarif unic)

 

vineri, 29 noiembrie, ora 18:00 - spectacol nerecomandat celor cu vârsta sub 10 ani

#PROJECTFOOD. O ISTORIE A MÂNCĂRII DIN CELE MAI VECHI TIMPURI PÂNĂ MÂINE

de Elena Vlădăreanu

REGIA: Robert Bălan; REGIZOR TEHNIC: Stela M. Matioc; SCENOGRAFIA: Ana Iulia Popov; COREGRAFIE: Ibi Cristea; MUZICA: Charlie Fălămaș; ORCHESTRAȚIE: Charlie Fălămaș & Matli MC, Gabriela Mitrea; în DISTRIBUȚIE: Anton Balint, Lucia Barbu, Paul Bondane, Raluca Pavel, Alexandra Șerban;

durata: 60 min.

preţ bilet: 9 lei (tarif unic)

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus