X
Ioana Blaga Frunzescu în „Damen vals”, foto credit TNRS, Dragoș Dumitru

Actrița TNRS cu doctorat în filologie Ioana Blaga Frunzescu împlinește astăzi 51 de ani

Actrița Teatrului Național „Radu Stanca”, Ioana Blaga Frunzescu, împlinește astăzi 51 de ani. Ea este recunoscută de publicul larg datorită spectacolelor teatrului, precum „Take, Iake și Cadîr”, „O noapte furtunoasă”, „Omul care a văzut moartea” și „Ghidul copilăriei retrocedate”. De asemenea, a regizat și conceptualizat un one woman show – „Damen-vals”.

Ioana Blaga Frunzescu, pe lângă o licență în Actorie obținută în 1995 la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (Facultatea de Litere), are studii în Filologie, Psihologie și Management de proiecte și resurse umane. De asemenea, Ioana Blaga Frunzescu are un doctorat în Filologie, cu o teză de cercetare despre „Personajul feminin în teatrul și proza lui Ion Luca Caragiale”, susținută în 2010 în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, precum și câteva volume literare sau eseistice: „Pseudo-aforisme” (2003), „Prelegeri neprotocolare” (2013), „Interioare. Exerciții de dezvoltare personală” (2012).

Totuși, o mare parte din activitatea Ioanei Blaga Frunzescu a vizat actoria de teatru, fiind distribuită în mai multe spectacole ale Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact