Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Patru sibieni condamnați la închisoare, după o serie de furturi din supermarketuri. Păcăleau paznicii și fugeau fără să plătească

Patru sibieni condamnați la închisoare, după o serie de furturi din supermarketuri. Păcăleau paznicii și fugeau fără să plătească

Patru sibieni au fost condamnați de Judecătoria Alba Iulia la închisoare după o serie de furturi din supermarketuri în Alba Iulia.

Conform Ziarului Unirea, este vorba despre doi bărbaţi de 23 şi 41 de ani şi două femei, de 22 şi 23 de ani, acuzate de săvârşirea, în perioada iulie – septembrie 2018, a patru infracţiuni de furt din Kaufland, Selgros, Dedeman şi Altex. Inculpaţii se numesc Grancea Luminiţa, Grancea Lavinia Tiţa, Grancea Gabriel şi Grancea Flavius.

Ultimul dintre cei patru a primit 9 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani. Grancea Lavinia Tiţa şi Grancea Gabriel au primit fiecare câte 11 luni de închisoare, tot cu suspendare, informează Ziarul Unirea.

Grancea Luminiţa, care este recidivistă, a fost condamnată la pedeapsa rezultantă de 9 luni şi 306 zile de închisoare, în regim de detenţie. Perioada de 306 zile provine de la o condamnare anterioră, care a rămas de executat ca urmare a unei liberări condiţionate.

”Prima ”lovitură” a avut loc în 28 iulie 2018, în incinta magazinului Selgros Alba Iulia. Inculpații Grancea Gabriel și Grancea Flavius au sustras mai multe produse alimentare în cuantum de 785,72 lei. Din imaginile înregistrate cu camerele se observă cum trei persoane dintre care două de sex masculin, după ce își umplu coșul de cumpărături, se îndreaptă spre casa de marcat și unul dintre bărbați trece de casa de marcat fără a plăti produsele, în timp ce altul distrage atenția agentului de pază poziționându-se în fața acestuia pentru a-i obtura câmpul vizual”, scrie sursa citată.
Mașina folosită de către inculpați a fost observată de asemenea în imaginile video de la magazinul Selgros, fiind vorba de un Audi de culoare închisă. Bunurile au fost transportate la mașina cu care au venit și s-au întors în Municipiul Sibiu. Al doilea furt a avut loc în 22 august 2018, în magazinul Kaufland, de unde au fost sustrase bunuri alimentare în valoare de 3.500 lei.

Camerele video din incinta magazinului au surprins două persoane, un bărbat și o femeie, care, după ce pun în coșul de cumpărături mai multe produse alimentare (cașcaval), trec pe la o casă de marcat care nu era deschisă clienților, reușind să iasă din magazin fără să fie observați. Potrivit declarației inculpatei Grancea Lavinia Tița rezultă că aceasta, împreună cu cumnatul său, Grancea Gabriel, s-au deplasat cu autoturismul marca Audi la Alba Iulia, tot cu intenția de a sustrage bunuri din supermarketuri, mai scrie Ziarul Unirea.

În aceeași zi, cei doi au sustras din incinta magazinului Altex Alba Iulia, situat în imediata apropiere a supermarketului Kaufland, trei sisteme audio portabile de dimesiuni mici pe care le-au introdus în geci și astfel au părăsit magazinul pe la casele de marcat. Furtul sistemelor audio portabile de către inculpați a fost surprins, de asemenea, de camerele de supraveghere ale magazinului.

Ultimul furt a avut loc în 13 septembrie 2018, când Grancea Luminița și Grancea Lavinia Tița (nora primei inculpate) au sustras lenjerii de pat din incinta magazinului Dedeman Alba Iulia, la acțiunea de furt participând și un copil minor, fiica acesteia din urmă. Familia s-a deplasat în Alba pentru a vizita o rudă la Penitenciarul Aiud.

În acest timp, cele două femei și fiica minoră în vârstă de 4 ani, au mers la toaleta magazinului, ocazie cu care au observat o lenjerie de pat cu prințese pe care și-o dorea fata. Imediat, s-au deplasat la raionul de lenjerii de pat de unde Grancea Luminița a sustras două lenjerii normale și o pilotă, Grancea Lavinia Tița a furat trei lenjerii de pat și o pilotă.

Inculpatele au trecut cu bunurile sustrase pe la o casă de marcat care era închisă, bariera fiind forțată de Grancea Lavinia Tița.

Pe camerele de supraveghere se observă cum, la intrarea în magazin, cele două femei nu aveau bunuri asupra lor, iar la ieșire, fiecare are obiecte asupra sa, inclusiv fiica minoră.

Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate în cauză au fost ridicate șapte lenjerii de pat în ambalaj original și două boxe portabile de culoare roșie și gri, marca Huawei. Bunurile sustrase din incinta magazinului Dedeman au fost restituite magazinului.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

IOO

Acum 4 ani

Cetateni europeni banuiesc :)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus